Mε αυτή την έκδοση η Toyota γιορτάζει τις 50 εκ. πωλήσεις της Corolla


Η Toyota γιορτάζει τις 50 εκατομμύρια Corolla που έχει πουλήσει τα τελευταία 25 χρόνια, με μία ειδική έκδοση του αυτοκινήτου για την ιαπωνική αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 17/11/2021

Από το 1996 ως και το 2021, η Toyota έχει πουλήσει 50 εκατομμύρια αντίτυπα της Corolla, επιβεβαιώνοντας τη δημοφιλία του συγκεκριμένου μοντέλου.

Για να γιορτάσει αυτό το επίτευγμα, η εταιρεία λάνσαρε την Corolla '50 million edition', αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας.

Η ειδική έκδοση διατίθεται σε τρία μοντέλα: την 4θυρη, sedan Corolla, την Corolla Sport (5θυρο hatchback) και την Corolla Touring.

Θα διατίθενται σε αρκετά χρώματα, όπως είναι το Army Rock Metallic, το Slate Gray Metallic, το Platinum White Pearl Mica και το Precious Metal, με αρκετά εξ αυτών να έχουν και την επιλογή η οροφή να είναι μαύρη.

Στο εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου είναι σκορπισμένα διάφορα badges που γράφουν 50 Million Edition, ενώ στην καμπίνα προσφέρονται και διάφοροι χρωματική συνδυασμοί και επιπλέον εξοπλισμός, όπως είναι η οθόνη αφής 9 ιντσών, τα 6 ηχεία και το σύστημα καθαρισμού του αέρα.

Δύναμη στα τρία αυτοκίνητα θα δίνει ένας κινητήρας χωρητικότητας 1,8 λίτρων μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα, με απόδοση 121 ίππους.