Με τη νέα γενιά ελαστικών της General Tire στο Attart Off Road Park


Η ΕΜΑ Α.Ε. παρουσίασε τα νέα ελαστικά της αμερικάνικης GT στην Ελλάδα για οχήματα SUV/4X4, με το Grabber AT3 να αποτελεί σημείο αναφοράς.

  • Photos: GT
  • 26/10/2023

Η General Tires παρουσίασε τη νέα γενιά την ελαστικών της στην Ελλάδα σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην εξειδικευμένη πίστα για οχήματα SUV/4Χ4, ATTART OFF ROAD PARK, του Στέφανου Αττάρτ. Στην παρουσίαση τα στελέχη της EMA A.E., εισαγωγικής εταιρείας της GT στην Ελλάδα παρουσίασαν τους τύπους των ελαστικών που είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα.

Το νέο GT Grabber AT3 είναι μια πρώτης τάξης επιλογή για όποιον επιθυμεί στο SUV του ένα ελαστικό που θα τον βγάζει ασπροπρόσωπο σε off road διαδρομές, δεν θα τον κουράζει στην άσφαλτο και θα έχει μεγάλη χιλιομετρική απόδοση.
Το νέο GT Grabber AT3 είναι μια πρώτης τάξης επιλογή για όποιον επιθυμεί στο SUV του ένα ελαστικό που θα τον βγάζει ασπροπρόσωπο σε off road διαδρομές, δεν θα τον κουράζει στην άσφαλτο και θα έχει μεγάλη χιλιομετρική απόδοση.

Με περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας και Αμερικάνικη κληρονομιά στη βιομηχανία των ελαστικών, η General Tires, ως τμήμα πλέον του γερμανικού Group Continental, κατασκευάζει προϊόντα κορυφαίας αξιοπιστίας και ασφάλειας, τα οποία οι οδηγοί μπορούν να εμπιστευτούν. Η General Tires έχει εξειδικευθεί σε ελαστικά  για 4x4 και SUVs, προϊόντα θερινά, χειμερινά και all season, στιβαρά, με ιδιαίτερα και καινοτόμα χαρακτηριστικά κατασκευής και απόλυτη συμπεριφορά, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρό ή δύσκολο είναι το έδαφος που κινούνται.

Η νέα γκάμα των ελαστικών της General Tires

Grabber GT Plus

Αφορά τη νέα σειρά θερινών ελαστικών για SUV της General Tire που σχεδιάστηκε για να παρέχει αξιόπιστη απόδοση με ειδική ανθεκτικότητα για SUVs, εξαιρετική πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα και μεγάλo χιλιομετρικό ωφέλιμο. Διαθέτει Βελτιωμένη ετικέτα ΕΕ για ολόκληρη τη γκάμα, τόσο στην αντίσταση κύλισης όσο και στην απόδοση στο βρεγμένο, τεχνολογία General Tire DuraGenTM και Monitor Technology και μεγαλύτερη γκάμα διαστάσεων που καλύπτει τα μοντέρνα SUV/Crossovers.

GRABBER HTS60

Το ελαστικό για όλες τις εποχές, για σκληρό ασφάλτινο έδαφος, που παρέχει τον τέλειο συνδυασμό άνεσης, ανθεκτικότητας και απόδοσης για ελαφρά φορτηγά, SUV και crossovers. Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες pickups, SUVs και crossovers, προσφέροντας  ισορροπημένη απόδοση, με σημαντικά βελτιωμένη διάρκεια ζωής toy πέλματος.

GRABBER AT3

 Ένα ικανό ελαστικό παντός εδάφους (50:50), με επιθετικό πέλμα και σχεδιασμό πλευρικού τοιχώματος. Αναπτύχθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των οδηγών SUVs, ημιφορτηγών και off-road οχημάτων, που θέλουν έναν συνδυασμό εξαιρετικών δυνατοτήτων εκτός δρόμου και σίγουρης συμπεριφοράς στην άσφαλτο. Ευέλικτο, για απόδοση σε διάφορες συνθήκες εκτός δρόμου.

GRABBER X3

Πρόκειται για το τολμηρό ελαστικό Mud - Terrain της General Tire, που ξεχωρίζει ανάμεσα στον ανταγωνισμό του, παρέχοντας εξαιρετικές off-road επιδόσεις και ενισχύοντας το Off - Road DNA της General Tire και είναι σχεδιασμένο για ανθεκτικότητα, με καινοτόμα χαρακτηριστικά προστασίας. Στα πλεονεκτήματά του η εξαιρετική απόδοση α) στη λάσπη με γρήγορο καθάρισμα του πέλματος, β) στο χώμα με ανώτερη πρόσφυση και σταθερότητα και γ) σε βράχια με εξαιρετική πρόσφυση και αντοχή σε κοψίματα.

Οι τεχνολογίες των ελαστικών της General Tires

Monitor Technology (VAI & RTM)

Το VAI (Visual Alignment Indicator) συμβάλλει στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του πέλματος. Το RTM (Replacement Tire Monitor) παρέχει στον οδηγό πρόσθετη ασφάλεια, υποδεικνύοντας την ανάγκη αντικατάστασης των ελαστικών.

Το VAI τοποθετείται τρεις φορές στην περιφέρεια από δύο επιπλέον εγκοπές στα αντίθετα μπλοκ ώμων του ελαστικού, ενώ το RTM τοποθετείται τρεις φορές στην περιφερειακή πλευρά του ελαστικού.

DuraGenTM Technology

Τεχνολογία που μεγιστοποιεί την αντοχή του ελαστικού και μειώνει τον κίνδυνο ζημιών σε

κάθε επιφάνεια, ακόμη και σε δύσκολο έδαφος. Αξιοπιστία και ανθεκτικότητα χάρη στην ειδική κατασκευή και τη σύνθεση του πέλματος. Στιβαρά και ανθεκτικά ελαστικά για κάθε εφαρμογή.

TracGenTM Technology

Τεχνολογία που μεγιστοποιεί την πρόσφυση σε απαιτητικά εδάφη χάρη στον ειδικό σχεδιασμό του πέλματος.

Comfort BalanceTM Technology

Τεχνολογία που επιτρέπει άνετη και αθόρυβη οδήγηση, χάρη στη βελτιστοποίηση της γεωμετρίας του μπλοκ και την ομοιογενή κατανομή της ακαμψίας του πέλματος.

Εντυπώσεις

Στην πίστα που σχεδίασε ο Στέφανος Αττάρτ γνωστός και από την επιτυχημένη εμπλοκή του στο ελληνικό Motosport, δοκιμάσαμε το ελαστικό Grabber AT3 το οποίο και είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα 4X4. Αυτό που αποκομίσαμε είναι πώς πρόκειται για ένα πολύ ικανό ελαστικό, που χάρη στη χάραξή του και τις ιδιότητές του μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Σε λάσπη, διάσχιση υδάτινου εμποδίου, ανωφέρεια/κατωφέρεια με μεγάλη κλίση και ότι άλλες συνθήκες off road προσομοιώνει ATTART OF ROAD PARK και μάλιστα σε υψηλό δείκτη δυσκολίας, τα κατάφερε περίφημα ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση του οδηγού. Και μιλάμε για ένα ελαστικό 50:50! Μια πρώτης τάξης επιλογή για όποιον επιθυμεί στο SUV του ένα ελαστικό που θα τον βγάζει ασπροπρόσωπο σε off road διαδρομές, δεν θα τον κουράζει στην άσφαλτο και θα έχει μεγάλη χιλιομετρική απόδοση.

Λίγα λόγια για το ATTART OF ROAD PARK

Η πίστα ATTART OFF ROAD PARK είναι η πρώτη ολοκληρωμένη και ειδικά διαμορφωμένη πίστα εκτός δρόμου οδήγησης στην Ελλάδα, όπου οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν, είτε τα 4Χ4 οχήματα  του πάρκου είτε τα δικά τους οχήματα. Τα ατομικά σεμινάρια οδήγησης γίνονται σε λάσπη, χώμα, εμπόδια, πέτρες, βράχια και απότομες κλίσεις και προσφέρουν μια αξέχαστη off road περιπέτεια! Στην πίστα, επίσης, γίνονται συχνά παρουσιάσεις αυτοκίνητων, events, test drives, συναντήσεις λεσχών και συνέδρια.

Η εμπειρία 4X4 οδήγησης στο πάρκο ATTART είναι σχεδιασμένη από τον Στέφανο Αττάρτ, τον πλέον «ειδικό» άνθρωπο του χώρου των οχημάτων εκτός δρόμου, στην Ελλάδα. Ο Στέφανος είναι ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής αγώνων στο χώμα, με διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητες και γνώσεις off road οδήγησης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόσφατη έρευνα της General Tires, αποκαλύπτει το μεγάλο ενδιαφέρον των οδηγών για την off-road οδήγηση και  τα 4x4 και στα SUV οχήματα, με αξιοπιστία και ασφάλεια σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και συνθήκες εδάφους. Από τους 2.000 οδηγούς 4x4 και SUV, που ρωτήθηκαν, σχεδόν το 1/5 επιλέγει αυτά τα οχήματα, λόγω της ικανότητάς τους εκτός δρόμου, ενώ 4 στους 10 (43%) συνειδητοποίησαν, με την πάροδο του χρόνου και με βάση τις χρηστικές ανάγκες τους, ότι θέλουν να αλλάξουν το συμβατικό τους αυτοκίνητο σε 4Χ4 ή SUV. Περισσότεροι από τους μισούς (52%) λένε ότι από τότε που απέκτησαν ένα 4x4 ή ένα SUV ξεκίνησαν να κάνουν περισσότερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με πιο πολλές οδικές εκδρομές, εξερεύνηση περισσότερων αγροτικών τοποθεσιών και συχνές διακοπές με κατασκήνωση. Παράλληλα, όλοι δηλώνουν ότι η σημασία ενός σετ ελαστικών που δίνουν στον οδηγό αυτοπεποίθηση και ασφάλεια, αναδεικνύεται αυτόματα. Τέλος, όπως δείχνει η έρευνα, οι περισσότεροι που θέλουν να βιώσουν την οδήγηση εκτός δρόμου με το όχημά τους, αναζητούν τη γνώση και την εξοικείωση με τους βασικούς κανόνες της off-road  οδήγησης, ώστε οι εξορμήσεις τους να είναι ασφαλείς και συνάμα απολαυστικές.

Η EMA AE – GENERAL TIRE, αποκλειστικός χορηγός ελαστικών του ATTART OF ROAD PARKεκτός από τη διάθεση ελαστικών για τους χρήστες της πίστας, δημιούργησε και μια mini έκθεση ελαστικών General Tires, εντός των στεγασμένων χώρων των εγκαταστάσεων του πάρκου, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τα κορυφαία προϊόντα της GT. Παράλληλα, η πίστα του πάρκου απέκτησε εξωτερική σήμανση General Tires, σε πολλά σημεία της, με σημαίες, πανό, banners κλπ. Επιπλέον, τους επόμενους μήνες, η EMA AE – GENERAL TIRE, μέσα από πρωτότυπους διαγωνισμούς και άλλες προωθητικές ενέργειες, θα προσφέρει στους fans της off road οδήγησης μια σειρά από δωρεάν συμμετοχές στην πίστα οδήγησης ATTART, ώστε οι φίλοι του ATTΑRΤ και οι θαυμαστές της GT να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική αυτή off road εμπειρία στην Κερατέα.