Mercedes G-class


Επιλεγμένο μέσο μεταφοράς για τα Ην. Έθνη, το ΝΑΤΟ το Γερμανικό και τον Ελληνικό στρατό, αρκετά ευπροσάρμοστο για να μετατραπεί σε ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα, το Mercedes G-class ίσως να είναι το μόνο όχημα που ανέκαθεν χρειαζόσασταν
  • 11/1/2001
Επιλεγμένο μέσο μεταφοράς για τα Ην. Έθνη, το ΝΑΤΟ το Γερμανικό και τον Ελληνικό στρατό, αρκετά ευπροσάρμοστο για να μετατραπεί σε ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα, το Mercedes G-class ίσως να είναι το μόνο όχημα που ανέκαθεν χρειαζόσασταν.
Όταν η Mercedes θέλησε ένα όχημα 4Χ4, οι κατασκευαστές σαλονιών αυτοκινήτου πήγαν για το καλύτερο, προσλαμβάνοντας τους ειδικούς του Steyr-Daimler-Puch (SDP) που ήταν ήδη διάσημοι για το θρυλικό στρατιωτικό Pinzgauer 6X6, για να σχεδιάσουν έναν Off-Roader που θα ήταν ικανό να ξεπεράσει το Range Rover. To αποτέλεσμα ήταν ένα G-wagen, ένα υπηρεσιακό όχημα, αρκετά ραφιναρισμένο για νικήσει το RR.Χτισμένο στο Αυστριακό εργοστάσιο της SDP στο Γκραζ, δόθηκε επίσης και σε άλλους κατασκευαστές όπως η Peugeot κάτω από ειδική άδεια. Το design αποδείχτηκε εύκαμπτο. ’ψογο και σούπερ αξιόπιστο - τόσο που το G-Wagen έγινε το όχημα της επιλογής για το Δανικό, Ελβετικό, Αυστριακό, Γερμανικό και Ελληνικό στράτευμα, όπως και για την Αργεντινή που το χρησιμοποίησε στην επιδρομή στα νησιά Φώκλαντ το 1982. Ευρύτερα γνωστό για το ρόλο του σαν επιλεγμένο όχημα του Νato, to G-wagen αποτελεί το 'κυριλέ' ισοδύναμο των Jeep και των Land Rovers.
Δεν πέρασε πολύς καιρός, πριν το τετραγωνισμένο εκτός δρόμου G-Wagen αρχίσει να καίει τις καρδίες των πολιτών που μπορούσαν πλέον να αποκτήσουν ένα - στο χρώμα της επιλογής τους. Οι πολλές εναλλακτικές επιλογές - τρία μεγέθη ρόδας, 40 εναλλαγές καμπίνας οδήγησης και έξι μηχανές - δίνουν τη δυνατότητα στο όχημα να γίνει από ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα, μέχρι το απόλυτο πολύ-χρηστικό ιδιωτικό 4Χ4 του τυχερού γείτονα. Το μοντέλο -που τώρα είναι γνωστό σαν G-Class - έχει πρόσφατα υποστεί ένα εξωτερικό λίφτινγκ και ένα μόσχευμα καρδιάς, αφού τώρα είναι εφοδιασμένο με το σπιρτόζικο V8 diesel της S-class.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Mόνο για Power-Users!