Μερικές καλά κρυμμένες Chevrolet Corvette έρχονται ξανά στο φως (video)


Μερικά κάμπριο παραδείγματα της πρώτης και δεύτερης γενιάς της εμβληματικής Chevrolet Corvette παρέμειναν κρυμμένα για περισσότερο από 40 χρόνια σε έναν αχυρώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Colture - YouTube
  • 23/7/2023

Όλοι γνωρίζουν ότι η Chevrolet Corvette είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η πρώτη και δεύτερη γενιά του έφεραν έναν διαφορετικό, αμερικανικό αέρα στον κόσμο των σπορ αυτοκινήτων της εποχής, κι αμέσως έγιναν ανάρπαστες.

Ακόμη και σήμερα, 70 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους το 1953, αξίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, οπότε το να βρει κανείς μερικές, ξεχασμένες σε έναν αχυρώνα, μια αποθήκη ή ένα δάσος, είναι κάτι πραγματικά ιδιαίτερο.

Ο λάτρης της αυτοκίνησης και YouTuber, Colture, βρήκε μερικά παραδείγματα C1 και C2, όπως και μία αγωνιστική Corvette, σε έναν αχυρώνα, κι αποφάσισε να τα επαναφέρει σε μια πιο ευπαρουσίαστη κατάσταση, δίνοντάς τους ένα καλό πλύσιμο. Πιο συγκεκριμένα, πρίκειται για μια σειρά video, στην οποία παρουσιάζεται ολόκληρο το ταξίδι των Corvette από την αποθήκη στο φως του ηλίου.

Ξεκινά με μία C1, της οποίας η χρονολογία υπολογίζεται από το 1958 έως το 1960. Παρόλο που τα χαρακτηριστικά τετραπλά φωτιστικά της σώματα στο μπροστινό μέρος είναι διακριτά, όπως βέβαια και το στρογγυλεμένο της τελείωμα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς πότε κατασκευάστηκε, αφού βρίσκεται σε αρκετά κακή κατάσταση, με το μεγαλύτερο μέρος του χρώματος να λείπει.

Το δεύτερο μοντέλο είναι μια C2 roadster, η οποία έχει αφεθεί στο έλεος της φύσης, καλυμμένη με σκόνη και ακαθαρσίες πουλιών. Ο κινητήρας της δεν είναι καν συνδεδεμένος κι έχει τοποθετηθεί πάνω στην μπροστινή ανάρτηση, πιέζοντας τον άξονα διεύθυνσης ώστε οι μπροστινοί τροχοί να μην μπορούν να κουνηθούν.

Μετά από αρκετές προσπάθειες, τόσο η C1 όσο και η C2 κατάφεραν να διασωθούν από το «κελί» τους, με τη βοήθεια ενός τρακτέρ, αρκετών αυτοσχέδιων ραμπών και λίγου -προσεκτικού- σπρωξίματος. Σύμφωνα με τους «διασώστες» των δύο οχημάτων, μόνο η C1 έχει πιθανότητες να ξαναβρεθεί στον δρόμο ως έχει, αφού ο κινητήρας της C2 δε φαίνεται ότι μπορεί να ξαναλειτουργήσει.