MotoGP: Τα πιο τρομακτικά ατυχήματα των τελευταίων δέκα ετών (Video)


Με νωπές τις μνήμες από το ατύχημα του R. Grosjean που συγκλόνισε τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το MotoGP μοιράζεται μαζί μας τα δέκα πιο τρομακτικά ατυχήματα των τελευταίων δέκα ετών.

  • 9/12/2020

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι την τελευταία δεκαετία, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ειδικότερα στον τομέα της ασφάλειας είναι αν μην τι άλλο θεαματική.

Αυτό βέβαια ελάχιστα μειώνει το ρίσκο που παίρνουν όσοι συμμετέχουν σε πρωταθλήματα όπως αυτό της Formula 1, του WRC και του MotoGP. Περιστατικά όπως αυτό του R. Grosjean στο πρόσφατο GP του Bahrain είναι ενδεικτικά των κινδύνων και των απρόβλεπτων καταστάσεων που μπορούν να δημιουργηθούν ακόμα και στο ελεγχόμενο περιβάλλον μιας πίστας υψηλών προδιαγραφών.

Ευτυχώς για όλους, ο Γάλλος πιλότος της Haas στάθηκε τυχερός όπως τυχεροί στάθηκαν και οι πρωταγωνιστές του video που δημιούργησε το MotoGP συγκεντρώνοντας τα δέκα πιο τρομακτικά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δέκα σεζόν του θεσμού.

Ατυχήματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν μια διαφορετική κατάληξη αν η τύχη δεν ήταν με το μέρος των αναβατών κι αν ο εξοπλισμός ασφαλείας δεν είχε φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχια παρακολουθήστε το εντυπωσιακό video που ακολουθεί.