Μπήκε στο αμαξοστάσιο του Ρέντη το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο - Δείτε το video


Τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία από την Κίνα, ενώ λίγο πριν το Πάσχα θα ξεκινήσουν δρομολόγια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  • ΦΩΤ.: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
  • 29/2/2024

Η αντίστροφη μέτρηση για να βγουν τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε. Ήδη η πρώτη μονάδα βρίσκεται στο αμαξοστάσιο του Αγίου Ιωάννου Ρέντη και ο CEO της Ο.ΣΥ. Α.Ε. κ. Στέφανος Αγιάσογλου δημοσίευσε σχετικό video στο Linkedin. 

«Υποδεχόμαστε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Ελλάδα στο αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ενώ θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα -140 για την Αθήνα και 110 για τη Θεσσαλονίκη- στις αρχές Μαρτίου. Η νέα εποχή στην αστική μετακίνηση είναι εδώ», έγραψε ο κ. Στέφανος Αγιάσογλου στο προφίλ του.

Τον περασμένο Νοέμβριο κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών ταξίδεψε στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας «Yutong International Holding», στην Κίνα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν ο έλεγχος του πρότυπου λεωφορείου και των παρελκόμενων συσκευών, δηλαδή του φορτιστή και της κινητής μονάδας έκτακτης φόρτισης, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληρούν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία αναμένεται να μπουν σε υπηρεσία λίγο πριν το Πάσχα αφού πρέπει πρώτα να γίνουν δοκιμαστικά δρομολόγια και να συνδεθεί ο εξοπλισμός της τηλεματικής

Δείτε το video από την άφιξη του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου...