Νέες εκδόσεις για Ibiza και Leon


Η Seat παρουσίασε πρόσφατα επί ελληνικού εδάφους τις νέες εκδόσεις των Ibiza και Leon με τους αναβαθμισμένους κινητήρες που διακρίνονται για την αυξημένη ισχύ και την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.
  • 6/7/2006

Η Seat παρουσίασε πρόσφατα επί ελληνικού εδάφους τις νέες εκδόσεις των Ibiza και Leon με τους αναβαθμισμένους κινητήρες που διακρίνονται για την αυξημένη ισχύ και την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η ισπανική φίρμα μετά την αισθητική αναβάθμιση του Ibiza, προχώρησε και στην ανανέωση των μηχανικών του συνόλων προκειμένου να τονώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του απέναντι στον ανταγωνισμό. Οι κινητήρες λοιπόν των 1,2 και 1,4 λίτρων, δέχτηκαν τις απαραίτητες τροποποιήσεις (τοποθέτηση νέας πολλαπλής εισαγωγής καυσίμου, αυξήθηκε η διάμετρος της πεταλούδας γκαζιού και επαναρυθμίστηκε ο εγκέφαλος ψεκασμού καυσίμου) με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ισχύς στους 70 (από τους 64)  και στους 85 ίππους (από τους 75) αντίστοιχα, βελτιώνοντας αισθητά τις επιδόσεις. Όσον αφορά στο Leon, προστέθηκαν στην ήδη υπάρχουσα γκάμα (1,6, 1,8 και 2,0 λίτρων) ο 1.400άρης του Ibiza και ο νέος δίλιτρος TFSI του VW Group με τους 200 ίππους (θα αντικαταστήσει αυτή των 185 ίππων) που αποτελεί την έκδοση FR.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά αυτές τις εκδόσεις και να τις οδηγήσουμε τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο, όσο και στην πίστα των Μεγάρων όπου μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το Leon FR. Στο Ibiza ήταν αισθητή η διαφορά σε ρεπρίζ και ροπή, ενώ βελτιωμένη ήταν και η ποιότητα κύλισης. Τα εύσημα πάντως κέρδισε το Leon FR που χάρη στον δίλιτρο turbo κινητήρα των 200 ίππων, το κοντό και σαφές "6άρι" κιβώτιο, την πολύ καλή ακαμψία του πλαισίου και το στήσιμό του μπορεί να κινηθεί σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και με ασφάλεια στα κλειστά κομμάτια (στροφές), χωρίς να χρειαστεί ο οδηγός να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Για τους πιο απαιτητικούς, η ελληνική αντιπροσωπεία διαθέτει ένα kit αναβάθμισης, το οποίο αυξάνει την ισχύ στους 240 ίππους. Οι τιμές του Ibiza ξεκινούν από τα 11.190 ευρώ για το 1.2 και από τα 12.590 ευρώ για το 1.4, ενώ για το Leon 1.4 από τα 14.700 ευρώ. Τέλος το Leon FR διατίθεται στην τιμή των 27.300 ευρώ.


Χρηήστος Σιάμος
c_siamos@e-go.gr