O Carl-Peter Forester, νέος Αντιπρόεδρος της General Motors Europe


O Carl-Peter Forster θα είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Adam Opel AG, από την 1η Απριλίου 2001. Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 9 Μαϊου 1954 και μεγάλωσε στο Λονδίνο, τη Βόννη και την Αθήνα. Έχει δίπλωμα Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Βόννης και πτυχίο αεροδιαστημικής τεχνολογίας από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Ο Carl-Peter Forster ξεκίνησε την καριέρα του το 1982, σαν σύμβουλος της McKinsey & Company στο Μόναχο.
  • 10/4/2001

O Carl-Peter Forster θα είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Adam Opel AG, από την 1η Απριλίου 2001. Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 9 Μαϊου 1954 και μεγάλωσε στο Λονδίνο, τη Βόννη και την Αθήνα. Έχει δίπλωμα οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Βόννης και πτυχίο αεροδιαστημικής τεχνολογίας από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου.
Ο Carl-Peter Forster ξεκίνησε την καριέρα του το 1982, σαν σύμβουλος της McKinsey & Company στο Μόναχο. Το 1986, προσχώρησε στο τμήμα παραγωγής δοκιμαστικών αυτοκινήτων του κέντρου τεχνικής εξέλιξης της BMW AG και έγινε υπεύθυνος προγραμματισμού και διαχείρισης υλικών.
Δύο χρόνια αργότερα, ο Forster έγινε systems& project manager στη σειρά-5 της BMW. Το 1990, τα καθήκοντα του αυξήθηκαν όταν ανέλαβε επικεφαλής στο τμήμα παραγωγής δοκιμαστικών και πιλοτικών αυτοκινήτων, στο κέντρο τεχνικής εξέλιξης της BMW. Από το 1993 μέχρι το 1996, ήταν γενικός διευθυντής της σειράς-5.
Ο Carl-Peter Forster απέκτησε διεθνή εμπειρία σε θέματα διοίκησης από το 1996 μέχρι το 1999 ως Διευθύνων Σύμβουλος της BMW(Νοτίου Αμερικής). Το πεδίο υποχρεώσεων του περιελάμβανε τους τομείς marketing, πωλήσεων, κατασκευής, αγορών και χρηματοδότησης. Από το Φεβρουάριο του 1999 μέχρι το Μάρτιο του 2000, διετέλεσε μέλος του συμβουλίου διοίκησης της BMW AG που ήταν υπεύθυνο για την παραγωγή σε όλο τον κόσμο. Μαζί με τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης του τμήματος εξέλιξης προϊόντων και πωλήσεων, ο Forster ήταν επικεφαλής όλων των projects εξέλιξης οχημάτων της BMW.