Ο Δικηγόρος με τη Λίνκολν: Tα αυτοκίνητα της σειράς που σαρώνει στο Netflix (photos)


Ο Mickey Haller, πρωταγωνιστής στη δημοφιλή σειρά του Netflix, αγαπάει τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα αλλά και τα... έξυπνα λογοπαίγνια στις πινακίδες τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: NETFLIX, LINCOLN, BLACK HAWK COLLECTION, FISKER
  • 26/7/2023

Η σειρά «Ο Δικηγόρος με τη Λίνκολν» (The Lincoln Lawyer) ακολουθεί τον Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo) καθώς επιστρέφει στη δικηγορία μετά από ένα σοβαρό ατύχημα.

Η ονομασία του ως «Lincoln Lawyer» προέρχεται από τη συνήθειά του να μελετά τις δικαστικές υποθέσεις στα πίσω καθίσματα ενός Lincoln Navigator, που οδηγεί η σοφέρ του.

Πρόκειται για μια συνήθεια που του έμεινε από τα πρώτα χρόνια της δικηγορίας αφού πριν γίνει μεγάλος και τρανός, ο Haller δούλευε στο αμάξι καθώς δεν είχε χρήματα για δικό του γραφείο.

Το εξαιρετικά ευρύχωρο SUV είναι το κατάλληλο αυτοκίνητο για... γραφείο. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η γενιά του και βασίζεται στην πλατφόρμα T3 της Ford, πράγμα που σημαίνει ότι μοιράζεται στοιχεία με το Expedition και το F-150 του «μπλε οβάλ».

Φέρει κινητήρα Ecoboost V6 3,5L, με απόδοση 446 PS, που συνδυάζεται με 10τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το κόστος για ένα τέτοιο όχημα ανέρχεται περί τα 100.000 δολάρια.

Από εκεί και πέρα η αγάπη του Mickey Haller για τα Lincoln είναι πασίδηλη και μπορεί να την αντιληφθεί ο θεατής της σειράς από τα μοντέλα που έχει στο γκαράζ του.

Πέρα από το Navigator που εκτελεί και χρέη εργασιακής έδρας, έχει στην κατοχή του κι ένα Lincoln Aviator του 2022. Πρόκειται κι αυτό για ένα πολυτές SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, που στέκεται κάτω από το Navigator στην γκάμα της εταιρείας.

Είναι υβριδικό, καθώς διαθέτει κινητήρα Ecoboost V6 3L με δύο turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα 102 PS, που συνδυαστικά αποδίδουν 494 PS και 854 Nm ροπής. 

Ωστόσο, το αυτοκίνητο που κλέβει την παράσταση είναι η κλασική Lincoln Continental Convertible του 1963. Είναι ένα από τα ωραιότερα οχήματα της σειράς, με αρκετά πρωταγωνιστικό ρόλο στην 1η σεζόν της, υψηλής αξίας όπως φαίνεται και σε δημοπρασία που βρήκαμε στο Blackhawk Collection.

Φέρει κινητήρα V8 χωρητικότητας 7,0 lt, με απόδοση που αγγίζει τους 324 PS, και με όψη που μαγνητίζει τα βλέμματα, καθώς συνδυάζει το μέγεθος και την παρουσία ενός muscle car χωρίς οροφή από τη δεκαετία του '60. Άλλωστε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού αυτό το στιλ είναι διαχρονικό και αντέχει μέχρι και σήμερα.

Η Fisker που ξεχωρίζει

Στο 3ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, θα δει κανείς ένα μοντέλο που δεν είναι Lincoln. Πρόκειται για το Fisker Emotion που ανήκει στον πλούσιο πελάτη του, Trevor Elliot, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του και του εραστή της.

Το Emotion είναι ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 ως αντίπαλος του Tesla Model S. Έχει αυτονομία 644 km  ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 260 km/h.

Τέλος, μαζί με τις Lincoln και τη Fisker, ξεχωρίζουν κι οι πινακίδες κυκλοφορίας που χρησιμοποιεί στα αυτοκίνητά του o Haller. Πρώτα, το 'NTGUILTY', που σημαίνει 'not guilty', δηλαδή αθώος. Έπειτα, το 'DISMISSED', που λέγεται από τους δικαστές όταν λήγει η δίκη ή λύεται η συνεδρίαση και τέλος το 'IWALKEM', που μεταφράζεται ελεύθερα ως «τους έχω» ή «τους κερδίζω».