Ο Ecclestone κατηγορείται ότι «ξέχασε» να δηλώσει περουσιακά στοιχεία 475 εκατ. ευρώ


Ο πρώην ισχυρός άντρα της Formula 1 βρίσκεται για ακόμα μία φορά στην επικαιρότητα, αφού οι φορολογικές αρχές της Μ. Βρετανίας τον έχουν βάλει στο μικροσκόπιο για φορολογική απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων.

  • 12/7/2022

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη σύλληψή του για παράνομη οπλοκατοχήο Bernie Ecclestone βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του Reutersοι φορολογικές αρχές της Μ. Βρετανίας ανακάλυψαν ότι δεν έχει δηλώσει περουσιακά στοιχεία αξίας 475 εκατ. ευρώ που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην ισχυρού άντρα της Formula 1 έχει προγραμματιστεί για τις 22 Αυγούστου ενώ το Reuters επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να πάρει ένα πρώτο σχόλιο, με τον Ecclestone να δηλώνει πως ακόμα δεν έχει εξετάσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της HRMC, της υπηρεσίας που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, αυτό που θα ακολουθήσει είναι μια μεγάλη έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει φορολογική απάτη.

Την ίδια στιγμή ο διευθυντής της HMRC, Simo York, εμφανίστηκε αποφασισμένος να πάει την υπόθεση... μέχρι τέλους και τόνισε πως η υπηρεσία είναι στο πλευρό των έντιμων φορολογούμενων και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχό της.