O Loeb και η Prodrive στοχεύουν στη νίκη στην πρώτη τους συμμετοχή στο Ντακάρ


Με τη διάσημη υπογραφή του Ian Callum, κινητήρα Ford με απόδοση 400 PS και ρεζερβουάρ 500 lt.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PRODRIVE
  • 22/12/2020

Το ράλι Ντακάρ του 2021, που θα διεξαχθεί στις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας θα έχει στη γραμμή εκκίνησής του ένα διάσημο οδηγό, τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του WRC. Ο οποίος είναι ο ένας από τους δύο πιλότους της καινούργιας ομάδα Bahrain Raid Xtreme (BRX), με το δεύτερο να είναι ο Ισπανός Nani Roca, πρωταθλητής Ευρώπης στο Endurο, με πολλές συμμετοχές και μια νίκης γενικής στο Ντακάρ.

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως πίσω από την ομάδα BRX βρίσκεται μια άλλη με πολύ βαρύ όνομα. Πιο συγκεκριμένα η Prodrive του David Richards, που δημιούργησε το όνομά της με τη συμμετοχή της στο WRC με τα αυτοκίνητα της Subaru.

Αυτή τη φορά η Prodrive, μέσω της BRX, κατεβαίνει στο Ντακάρ με δύο buggy της κατηγορίας Τ1, με τα οποία θέλει να κάνει τη ζωή δύσκολη σε καθιερωμένες ομάδες όπως αυτές της Toyota Gazoo και της X-Raid Mini.

Η εμφάνιση των τετρακίνητων buggy των 4,50 μέτρων και των 1.850 kg πιστώνεται στον Ian Callum, το γνωστό πρώην σχεδιαστή της Jaguar, ενώ ο κινητήρας του είναι ένας V6 3,5 lt της Ford. Ο οποίος αποδίδει 400 PS και 700 Nm, ενώ χαρακτηριστικό είναι το ρεζερβουάρ των 500 lt. Φυσικά η Prodrive μέσω της BRX φιλοδοξεί στο μέλλον να πουλήσει αγωνιστικά buggy σε ιδιωτικές ομάδες.