Ο Πρόεδρος της Βουλής στο πλευρό της οικολογικής αυτοκίνησης


Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Απόστολου Κακλαμάνη έγινε στο Θέατρο Κολεγίου Αθηνών η τελετή για την απονομή επαίνων σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα "οικολογική αυτοκίνηση - συνεισφορά στο περιβάλλον και την ενέργεια".
  • 12/2/2004
&00 Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Απόστολου Κακλαμάνη έγινε στο Θέατρο Κολεγίου Αθηνών η τελετή για την απονομή επαίνων σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα "οικολογική αυτοκίνηση - συνεισφορά στο περιβάλλον και την ενέργεια".
Οι εργασίες των μαθητών εκπονήθηκαν και παρουσιάστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Το πρόγραμμα της Οικολογικής Αυτοκίνησης, είναι πρωτοβουλία ιδιωτικών και επιστημονικών Φορέων, στα πλαίσια της παγκόσμιας δραστηριοποίησης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την υιοθέτηση νέων φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών. Στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις που αφορούν τη μείωση της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας.
Σε μία ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα οι μαθητές των Γυμνασίων που έλαβαν μέρος επιβραβεύτηκαν για τις πολύ αξιόλογες εργασίες που παρουσίασαν αλλά και για την ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον στις αστικές πόλεις.
Οι απονομές των Επαίνων έγιναν από τον κ. Απόστολο Κακλαμάνη - Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον καθηγητή κ. Δημήτρη Λάλα - Πρόεδρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών και Εθνικού Eκπροσώπου για τις Διαπραγματεύσεις του Πρωτοκόλλου του Κιότο, τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Φυτιάνο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την κ. Μαργαρίτα Ιερωνύμου - Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της Toyota Ελλάς, τον κ. Γιώργο Αγερίδη - Διευθυντή Διοικητικού στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τον κ. Αλέξανδρο Δελούκα - Προϊστάμενο Υπηρεσιακού Σχεδιασμού στο Αττικό Μετρό & Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και την κα Κρυσταλία Συρίγου, Εκπρόσωπο του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάστηκαν το Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το τμήμα Χημείας με το Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ινστιτούτο Μεταφορών, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.
Η διοργάνωση όλου του έργου έγινε από το Ελληνικό Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Toyota Ελλάς αβεε.
Οι εργασίες των Μαθητών βρίσκονται στο Κέντρο Επικοινωνίας Εθελοντών "ΙΣΤΟΣ", Εμ. Μπενάκη 93-95 στα Εξάρχεια. Η Εκθεση διαρκεί έως το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου (τηλ. 210.3801.881)

e-go.gr