Οι BMW i4 και iNext θα έχουν αυτονομία πάνω από 600 km


Τα καινούργια ηλεκτρικά μοντέλα της BMW θα αρχίσουν να παρουσιάζονται από το 2020 και τα χαρακτηριστικά τους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/3/2019

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το χειμερινό κέντρο δοκιμών της στο σουηδικό Arjeplog, όπου κινητήρες, κιβώτια, μεταδόσεις και αναρτήσεις δοκιμάζονται κάτω από συνθήκες ακραίου ψύχους. Αυτήν την περίοδο στο Arjeplog δοκιμάζεται και η επόμενη γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας, με πρώτο και καλύτερο το iX3.

Την ηλεκτρική δηλαδή εκδοχή της X3, η οποία θα είναι διαθέσιμη από του χρόνου, θα έχει αυτονομία 400 km κατά WLTP και όπως λέει η ίδια η βαυαρική εταιρεία «θα έχει έναν πανίσχυρο ηλεκτροκινητήρα και κορυφαία τεχνολογία μπαταριών». Η iX3 θα μπορεί να χρησιμοποιεί φορτιστές συνεχούς (DC) ρεύματος με ισχύ έως και 150 kW, ενώ θα κατασκευάζεται για όλες τις αγορές στο εργοστάσιο της BMW Brilliance στο Shenyang.

Επόμενο στη σειρά θα είναι το κορυφαίο EV (Electric Vehicle) της BMW, το iNext που αναμένεται το 2021 και η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 600 km. Ο στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι πάντως τα 700 km. Παράλληλα θα διαθέτει και δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης τρίτου επιπέδου και θα κατασκευάζεται στο γερμανικό εργοστάσιο του Dingolfing.

Το 2021 αναμένεται και η i4, που θα είναι μάλλον, ως τετράθυρο κουπέ και χάρη στο πιο χαμηλό κέντρο βάρους της η πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά από τα τρία. Όπως και το iNext θα διαθέτει την 4η γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης της BMW και αυτονομία που θα ξεπερνά τα 600 km. To 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε 4,0 sec, η τελική της ταχύτητα θα είναι 200 km/h και η παραγωγή της θα γίνεται στο εργοστάσιο του Μονάχου.