Οι Κινέζοι ενώνουν Mercedes και Volvo


Η κινεζική Geely φέρνει πιο κοντά την Mercedes με την Volvo προωθώντας τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αλλά και της εξέλιξης νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης.

  • 6/1/2020

Mercedes και Volvo συνιστούν δύο βασικούς παίκτες της premium σκηνής στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με τους Γερμανούς να διατηρούν τα σκήπτρα της κατηγορίας των πολυτελών οχημάτων και τους Σουηδούς να διεκδικούν χρόνο με τον χρόνο μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.

Μια συνεργασία ανάμεσα στους δύο κατασκευαστές θα φάνταζε απίθανη, τουλάχιστον σε εκείνους που αγνοούν ότι η κινεζική Geely, στην οποία ανήκει η Volvo, κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών της Daimler, το οποίο πλέον ανέρχεται στο 10% του συνόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, οι Κινέζοι είναι εκείνοι που προωθούν τη συνεργασία ανάμεσα στην Mercedes-Benz και τη Volvo τόσο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης όσο και στην εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Ειδικότερα, Mercedes και Volvo πρόκειται να εργαστούν από κοινού για τη δημιουργία της νέας γενιάς του ηλεκτροκίνητου smart, το οποίο μάλιστα θα παράγεται στην Κίνα απ’ όπου και θα «ταξιδεύει» σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μάλιστα οι δύο κατασκευαστές φιλοδοξούν να δημιουργήσουν και μια υπηρεσία executive μεταφορών η οποία θα απευθύνεται στο κινεζικό κοινό.