Οι Θεσσαλονικείς που ξέρουν... από Vespa


Γνωρίστε την πόλη καβάλα σε μια Vespa!

  • 22/12/2015

Όταν ο Ενρίκο Πιάτζιο, γιός του Ρινάλντο Πιάτζιο ,ενός κατασκευαστή μικρών σκαφών, λεωφορείων, τρένων και βαγονιών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, άκουσε για πρώτη φορά τον κινητήρα ενός δικύκλου που εμπνεύστηκε ο ίδιος, να δουλεύει, είπε χαρακτηριστικά πως «… κάνει σαν σφήκα (=vespa)».

Αυτή ήταν η στιγμή που ξεκίνησε  το ταξίδι ενός μύθου που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αφού  οι γερασμένες «σφήκες» του χθες, κάθε άλλο παρά παροπλισμένες  είναι  ή καμαρώνουν μόνο ως συλλεκτικά αντικείμενα.  Μάλιστα, στα χέρια μιας ομάδας μερακλήδων Θεσσαλονικιών, όχι μόνο συνεχίζουν να «ζουζουνίζουν» ακάθεκτες, αλλά αποτελούν  τη βάση μιας ευφυούς, πρωτοεμφανιζόμενης  στην Ελλάδα επιχειρηματικής ιδέας.

Δύο φίλοι  που αγαπούν την πόλη τους, αλλά και τη βέσπα, προβληματιζόμενοι  για το πώς θα μπορούσαν να προσφέρουν στους  επισκέπτες της  Θεσσαλονίκης την καλύτερη και ουσιαστικότερη ξενάγηση, ίδρυσαν  τη «Ride'n'Kiss»  και έβαλαν  το διαχρονικό δίκυκλο στο παιχνίδι της συστηματικής  ανάδειξης  των αξιοθέατων  της  πόλης τους μέσα από μια  vintage οπτική. Άλλωστε στη Θεσαλονίκη γενήθηκε και μια από τις πιο παλιές και πιο ενεργές  λέσχες  φίλων vespa στην Ελλάδα.

Έτσι, οι  ιδρυτές  της  «Ride'n'Kiss»  που έχουν κάνει  με τη βέσπα χιλιάδες χιλιόμετρα σε Ελλάδα και εξωτερικό συναντώντας Vespisti από όλο τον κόσμο , εκμεταλλευόμενοι  την ευελιξία του μέσου, μέσα σε 4 ώρες «απλώνουν» τη Θεσσαλονίκη στα πόδια των επισκεπτών.

«Κυοφορούσαμε την ιδέα εδώ και αρκετό καιρό και τελικά τη θέσαμε σε εφαρμογή τον περασμένο Νοέμβριο. Προσωπικά η δουλειά μου, το χόμπι μου, η αγάπη και η ζωή μου ολόκληρη είναι η μοτοσυκλέτα και ειδικότερα η βέσπα, άρα τι καλύτερο θα μπορούσα να σκεφτώ για να τη συνδυάσω με την άλλη αγάπη μου, τη Θεσσαλονίκη;», εξηγεί ο Σταύρος Τσολερίδης, γνωστός οδηγός αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας και ενεργό μέλος της λέσχης vespa στη συμπρωτεύουσα, δείχοντάς μου μέσα  στο χώρο  του στιλάτες  «γριούλες» , που παρά τα χρόνια τους έχουν να σου πουν αμέτρητες ιστορίες.

Σε χρώματα μοβ, άσπρο, γαλάζιο, εκρού, μαύρο, χακί, άλλη κατασκευασμένη το 1978, άλλη  το 1967, όλες σε περιμένουν για  μια μοναδική εμπειρία ζωής και για βεσπάτες  βόλτες στη μαγευτική συμπρωτεύουσα.

Περισσότερα στο ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr.