Οριστικό: Στις 10 Οκτωβρίου εγκαινιάζονται οι νέοι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό


«Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» παραδίδονται προς χρήση στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INSTAGRAM
  • 4/10/2022

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα γίνουν, οριστικά και αμετάκλητα, τα εγκαίνια των νέων τριών σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά. Πρόκειται για τα «Μανιάτικα», τον «Πειραιά» και το «Δημοτικό Θέατρο».

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. «Τη Δευτέρα εγκαινιάζουμε τους τρεις τελευταίους σταθμούς στη ‘Γραμμή 3’ του Μετρό στον Πειραιά, δύο όψεις της ίδιας εικόνας. Ανάλογη εικόνα είμαι σίγουρος ότι έχετε και εσείς από τα μικρά και τα μεγάλα έργα που γίνονται στις Περιφέρειές σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμαστικά δρομολόγια στους τρεις νέους σταθμούς και όλα είναι έτοιμα για να παραδοθούν στο κοινό. Αρχικά είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι αυτό θα γινόταν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, κάτι που τελικά δεν ισχύει.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, οι τρεις σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», θα εξυπηρετούν επιπλέον 132.000 επιβάτες ημερησίως. Ο χρόνος μετάβασης, με το Μετρό, από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα είναι περίπου 55 λεπτά, ενώ τα δρομολόγια προς τον διεθνή αερολιμένα θα πραγματοποιούνται κάθε 36 λεπτά (από 30 λεπτά που ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες).

Παράλληλα, στο σταθμό του Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα συγκοινωνιακό κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Η αύξηση του αριθμού των επιβατών που χρησιμοποιούν το Μετρό θα λειτουργήσει ευεργετικά στην κίνηση στους δρόμους. Εκτιμάται ότι η  κυκλοφορία των αυτοκινήτωνθα μειωθεί κατά 23.000 ημερησίως, όπως επίσης αναμένεται μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.