Πέρα από την Τουρκία η VW δεν εξετάζει άλλες χώρες για το εργοστάσιο της


Λόγω της εμπλοκής της Τουρκίας σε πολλαπλά πολιτικά και πολεμικά μέτωπα είχαν κυκλοφορήσει φήμες μέχρι και για αλλαγή της τοποθεσίας του νέου εργοστασίου της VW.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/10/2019

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει πλέον, ειδικά τώρα που το θέμα καταλαγιάζει. "Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Τα σχέδια μας για την Τουρκία βρίσκονται σε αναμονή. Δεν εξετάζουμε εναλλακτικές τοποθεσίες", δήλωσε ο επικεφαλής της παραγωγής VW Andreas Tostmann, σε δημοσιογράφους σε τηλεφωνική συνέντευξη την Τρίτη, σύμφωνα με την Automotive News.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Volkswagen είχε δηλώσει πως αναβάλει την απόφαση της να κατασκευάσει εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Τουρκία μετά από διεθνή κριτική για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας στη Συρία. Αυτή η ανακοίνωση αναπτέρωσε τις ελπίδες άλλων χωρών (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Βόρεια Αφρική) να φιλοξενήσουν το εργοστάσιο επένδυσης ύψους 1,3 δισ. ευρώ στο οποίο θα παράγονται τα νέα VW Passat και Skoda Octavia.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας είναι έτοιμη να βελτιώσει την προσφορά της και να διπλασιάσει τις επιχορηγήσεις προς την VW σε 260 εκατομμύρια ευρώ (από το αρχικό ποσό των 135 εκατομμυρίων). Από την άλλη η Σερβία έχει ως στόχος η επένδυση της VW να συμβάλει στη σταθεροποίηση της περιοχής. Η Ρουμανία διαθέτει εργοστάσιο της Ford Motor και της Dacia, η οποία ανήκει στην Renault.