Πως θα μπορούσε να είναι η νέα θωρακισμένη λιμουζίνα του Joe Biden;


O νέος Αμερικανός Πρόεδρος ίσως να επιχειρήσει να κόψει οτιδήποτε είχε σχέση με τον Donald Trump.

  • Κείμενο: Νίκος Μαρινόπουλος, Πηγή φωτ.: gmauthority.com
  • 2/2/2021

Ακόμη και αν χρειαστεί να αλλάξει μεταφορικό μέσο από εκείνο που εξυπηρετούσε τον επιχειρηματία και πολιτικό, που υπηρέτησε ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από το 2017 έως το 2021 σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και περίεργη θητεία. Ωστόσο, ο Trump ανήκει στο παρελθόν και έχει τα δικά του τρεχάματα με τις δικαστικές αγωγές να τρέχουν για τα διάφορα καμώματά του.

Πλέον το παγκόσμιο ενδιαφέρον εστιάζεται στο νέο Πρόεδρο Joe Biden που έχει ήδη εγκατασταθεί στο Λευκό Οίκο σχεδιάζοντας το μέλλον της χώρας. Και ανάμεσα στα πλάνα του είναι η ενίσχυση και η ανάκαμψη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας συμπεριλαμβάνοντας και τον μετασχηματισμό της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Πάντως, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να υπάρξει μια προεδρική λιμουζίνα. Καθαρά για πρακτικούς λόγους.

Από το 1993 η εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή και την θωράκιση των προεδρικών αυτοκινήτων είναι η General Motors και συγκεκριμένα η μάρκα με το σήμα της Cadillac. H τελευταία ήταν η One, μια επιμηκυμένη εκδοχή που παρουσιάστηκε το 2018. Και παρόλο που μοιάζει με Cadillac πίσω από το αμάξωμα υπάρχει η heavy-duty πλατφόρμα του ημιφορτηγού GMX TopKick που μαζί με την βαριά θωράκιση ξεπερνά σε βάρος τους 6,8 τόνους.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πληροφορία ή ένδειξη αν ο Biden θα χρησιμοποιήσει το ίδιο, θα το ανανεώσει ή θα το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο θωρακισμένο. Πάντως, το GM Authority δεν έχασε την ευκαιρία και δημιούργησε μερικές ψηφιακές εικόνες βασισμένο στο ηλεκτρικό πρωτότυπο Cadillac Lyriq που παρουσιάστηκε πέρυσι τον Αύγουστο. Σας αρέσει;