Πόσο ελκυστικό είναι το «γυμνό» VW Golf;


Απαλλαγμένο από την αστερόσκονη της εξοπλιστικής υπερβολής με την οποία συνήθως πασπαλίζουν οι κατασκευαστές τις προτάσεις του, η απολύτως «βασική» έκδοση του νέου VW Golf κλείνει το μάτι σε εκείνους που προτιμούν την ουσία από το θέαμα.

  • 25/4/2020

Μπορεί το σχέδιο της VW να δημιουργήσει μια… Lite έκδοση του Golf με σκοπό να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό να εγκαταλείφτηκε πολύ πριν υλοποιηθεί, ωστόσο, η ιδέα ενός προσιτού μικρομεσαίου hatchback από το Wolfsburg δεν έπαψε ποτέ να είναι ιδιαίτερα ελκυστική.

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι δεν έχουμε συνηθίσει προτάσεις οι οποίες κινούνται στις παρυφές premium κατηγοριών να χαρακτηρίζεται από την εξοπλιστική ένδεια του εικονιζόμενου VW Golf, με μια γενναία έκπτωση στην τιμή του αυτοκινήτου δεν θα ήταν λίγοι εκείνοι που θα παρέβλεπαν την απουσία βασικών εξοπλιστικών στοιχείων.

Οι τροχοί των 15 ιντσών με τα διακοσμητικά τάσια κάνουν την αρχή, δηλώνοντας τον προσανατολισμό της απολύτως βασικής έκδοσης του νέου VW Golf, η οποία στη γερμανική αγορά πωλείται κανονικά.

Κατά τ’  άλλα στο VW Golf των σχεδόν 20.000 ευρώ θα συναντήσει κανείς  στοιχεία όπως ο αυτόματος κλιματισμός, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και τις προηγμένες  εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας.

Σε ότι αφορά στον κινητήρα, το χωρητικότητας 1,0 λίτρου TSI μοτέρ αποδίδει στην προκειμένη  περίπτωση 90 ίππους, γεγονός το οποίο ελάχιστα μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα  και τη  συνέπεια του αυτοκινήτου στην άσφαλτο.