Πρεμιέρα για το νέο μονοθέσιο της Ferrari. Όσα αξίζει να γνωρίζετε


H Scuderia Ferrari παρουσίασε το μονοθέσιό της περιγράφοντας τις βελτιώσεις που πραγματοποίησε ώστε να επιστρέψει στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1.

  • 10/3/2021

Στην αποκάλυψη του μονοθεσίου της για τη νέα αγωνιστική σεζόν προχώρησε η Scuderia Ferrari, θέτοντας παράλληλα και τους στόχους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 που ξεκινά σε 15 ημέρες από σήμερα.

Η παρουσίαση ξεκίνησε από τον κινητήρα και τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτόν με σκοπό να κλείσει η ψαλίδα ισχύος που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στη Scuderia Ferrari και τις ομάδες των Mercedes και Red Bull.

Η Ferrari έχει αλλάξει το layout της υβριδικής μονάδας ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απόδοση, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά του κινητήρα εσωτερικής καύσης σε συνεργασία και με την Shell. Το κέρδος μόνο από τη βελτίωση του θερμικού κινητήρα υπολογίζεται ότι είναι μεγαλύτερο του ενός δευτερολέπτου ανά γύρο.

Ανασχεδιασμένος επιστρέφει και ο υπερσυμπιεστής καυσαερίων, ο οποίος έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του νέου κινητήρα και έχει βελτιώσει την αποδοτικότητά του στον τομέα της ανάκτησης ενέργειας.

Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στα ηλεκτρονικά μέρη του υβριδικού συνόλου, χωρίς ωστόσο οι Ιταλοί να αναφερθούν αναλυτικά σε αυτές.

Αντιθέτως, η Ferrari επεσήμανε ότι έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω στον κινητήρα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το 2022, φέροντας ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές και αναβαθμίσεις.

Άλλωστε ο κινητήρας του 2022 είναι επί της ουσίας εκείνος που θα συντροφεύσει τις ομάδες για τις τρεις επόμενες αγωνιστές σεζόν.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι αλλαγές στους κανονισμούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 οδήγησαν επί της ουσίας στη μείωση των κάθετων αεροδυναμικών δυνάμεων που αναπτύσσονται σε ένα μονοθέσιο και το μεγάλο στοίχημα για τους αεροδυναμιστές ήταν φέτος η αναπλήρωση αυτής της απώλειας χωρίς την δυσανάλογη αύξηση της αεροδυναμικής αντίστασης.  

Ενδεικτική της προσπάθειας αυτής είναι η νέα μπροστινή αεροδυναμική πτέρυγα και ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός της με τα πολλαπλά πτερύγια.

Μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά, η ελπίδα επιστρέφει στις τάξεις της Ferrari. H απάντηση για το αν η SF21 θα είναι ανταγωνιστική θα δοθεί στα τέλη Μαρτίου, ωστόσο, το πρώτο δείγμα γραφής του νέου μονοθεσίου της Scuderia θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο των χειμερινών δοκιμών στο Bahrain.