Πρώτες επίσημες φωτογραφίες για το Geely FY11


Η κινεζική εταιρία παρουσίασε και επίσημα το νέο της SUV που μοιάζει πάρα πολύ με την BMW X4.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/1/2019

Κάτι που προφανώς δεν πτόησε τους κινέζους σχεδιαστές που χρησιμοποιήσαν την φόρμα της X4 (ή του SsangYong Actyon αν προτιμάτε.. και θυμάστε!) για να δημιουργήσουν το νέο τους SUV. Ειδικά από το πλάι διακρίνεται μία πολύ μεγάλη ομοιότητα με την χαρακτηριστική διαμόρφωση της οροφής στο πίσω μέρος της, οι προβολείς παραπέμπουν σε Audi, ενώ τουλάχιστον η μάσκα και η χρωμιωμένη μπάρα που συνδέει τα πίσω φώτα θυμίζει άλλα μοντέλα της Geely.

Τουλάχιστον το εσωτερικό (από όσο μπορούμε να διακρίνουμε στις scoop φωτογραφίες μιας και οι επίσημες αναμένονται) διατηρεί ένα δικό του στιλ με μια μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το FY11 είναι το τρίτο μοντέλο που λανσάρει η Geely φέτος μαζί με ένα ηλεκτρικό MPV.

Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί το μεταβλητό πλαίσιο CMA (Compact Modular Architecture) στο οποίο βασίζονται μεταξύ άλλων τα Volvo XC40 και άλλα μοντέλα της Lynk & Co. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας δίλιτρος τετρακύλινδρος turbo της Volvo με 238 άλογα με την κίνηση να περνά στους τέσσερις τροχούς.