PSA: Ξεκίνησε η παραγωγή τρικύλινδρων μοτέρ στην Πολωνία


Σε ένα πρώην εργοστάσιο της GM όπου κατασκευάζονταν πετρελαιοκινητήρες για μοντέλα της Opel o όμιλος PSA ξεκίνησε να παράγει τρικύλινδρα μηχανικά σύνολα βενζίνης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/1/2019

Πρόκειται για το εργοστάσιο στο Tychy της Πολωνίας που αναβαθμίστηκε μετά από επένδυση 250 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε ο γαλλικός όμιλος ώστε να ανταποκριθεί στην ισχυρή ζήτηση για αποδοτικούς βενζινοκινητήρες στην Ευρώπη.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγικότητα 460.000 μονάδων 1.200 cc τόσο στην ατμοσφαιρική όσο και στην υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του κινητήρα. Ο συγκεκριμένος τύπος κινητήρα κατασκευάζεται επίσης στα εργοστάσια στο Douvin και Tremary (στην Γαλλία) καθώς και στο Xiangyang (της Κίνας) σε συνεργασία με την Dongfeng.

Προς τα τέλη του έτους θα αναβαθμιστεί ακόμη ένα πρώην εργοστάσιο της GM στην Ουγγαρία, ενώ ο όμιλος PSA θα προχωρήσει σε μία νέα μονάδα στο Μαρόκο και από το 2020 στην Ινδία.

Μετά την εξαγορά της Opel από την GM, ο γαλλικός όμιλος προχωρά σε αναδιοργανώσεις στον παραγωγικό του τομέα. Από την άλλη, υπάρχει και η αναστροφή της αναλογίας του μεριδίου του diesel που θα κατασταλάξει περίπου στο 30% των ετήσιων πωλήσεων της ευρωπαϊκής αγοράς.