Renault eco2: «Γκάζι» για την προστασία του περιβάλλοντος


Η Renault συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος με τη νέα γκάμα των οικολογικών-οικονομικών οχημάτων με την κωδική ονομασία «Renault eco2».
  • 20/6/2007

Η Renault συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος με τη νέα γκάμα των οικολογικών-οικονομικών οχημάτων με την κωδική ονομασία «Renault eco2». Χάρη στη φιλόδοξη πολιτική της Renault να συμβάλει και αυτή με τη σειρά της στην προσπάθεια του περιορισμού της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, εγγυάται την περιβαλλοντική πιστοποίηση των σχετικών οχημάτων κατά τη διάρκεια κάθε φάσης του κύκλου της ζωής τους - κατασκευή, χρήση και διαχείριση της χρήσης τους μετά τον κύκλο «ζωής» των οχημάτων. Τα οχήματα eco2 της Renault ανταποκρίνονται σε τρία σφαιρικά περιβαλλοντικά πρότυπα: Η παραγωγή τους γίνεται σε εγκαταστάσεις με καθεστώς επικύρωσης ISO-14001, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα δεν υπερβαίνουν τα 140g/km και, επιπρόσθετα, το 95% αποτελείται από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά στο τέλος της ζωής του οχήματος, ενώ τουλάχιστον το 5% των πλαστικών που περιέχει είναι από ανακυκλωμένο υλικό.

Ομως εκτός από οικολογικά, τα οχήματα eco2 της Renault είναι και προσιτά στην αγορά τους. Τα αισθητά παραδείγματα της περιβαλλοντικής δέσμευσης της Renault είναι οι μικρού κυβισμού κινητήρες τύπου TCE 100 ίππων, το ίδιο όπως και τα οχήματα που κινούνται με κινητήρες βιοκαυσίμου όπως ο Ε85 βιοεθανόλη του Megane και ο Β30 βιοπετρελαίου στα Trafic και Μaster.