ΣΑΤΑ: Ο θεσμός του TaxiLuz ήρθε και στην Ελλάδα


Πρόκειται για μία δράση που γίνεται εδώ και χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πλέον στόχος είναι να εξελιχθεί σε θεσμό και στην Ελλάδα.

  • 4/1/2023

Το απόγευμα της Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2023 τα ταξί της Αθήνας γέμισαν με χαμόγελα και ελπίδα. Ο ΣΑΤΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή «Ταξινόμοι» αποφάσισαν να φέρουν τον θεσμό του «TaxiLuz» στην Ελλάδα.

Όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες της Ευρώπης, οι επαγγελματίες των ταξί άνοιξαν τις πόρτες των οχημάτων τους για να εισέλθουν ηλικιωμένοι ώστε να κάνουν βόλτα στους στολισμένους δρόμους της πόλης και να μπουν στο εορταστικό πνεύμα των ημερών.

Τις προηγούμενες ημέρες σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα για τη συμμετοχή ανθρώπων τρίτης ηλικίας σε αυτή τη δράση που ήταν δωρεάν. Συγκεκριμένα από το Γηροκομείο Αθηνών τα ταξί παρέλαβαν 28 άτομα, από τη Λέσχη Φιλίας Αγ. Παύλου 35 άτομα και από τη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου 60 άτομα.

Σε κάθε ταξί επιβιβάστηκαν 2 άτομα μαζί με έναν συνοδό και η βόλτα που έκαναν είχε τελικό προορισμό την Πλατεία Συντάγματος.

Όπως αναφέρει ο ΣΑΤΑ και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στόχος είναι αυτή η πειραματική δράση να καθιερωθεί και να εξελιχθεί σε θεσμό αγάπης, ελπίδας και ανιδιοτελούς προσφοράς των οδηγών ταξί προς στους ηλικιωμένους ανθρώπους.