Στα αζήτητα μια Ferrari Enzo


Mόνο στο Ντουμπάϊ θα μπορούσες να βρεις μια εγκαταλειμένη Enzo, γεμάτη κλήσεις από την τοπική Αστυνομία!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ
  • 10/5/2014

Η αστυνομία του Ντουμπάι έκοβε κλήσεις σε μια... Ferrari Enzo η οποία ήταν σταθμευμένη παράνομα στο ίδιο σημείο για περίπου 20 μήνες! Με τα πολλά, οι αστυνομικοί έψαξαν για τον ιδιοκτήτη, όμως από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το ξεχωριστό όχημα είχε αφεθεί εκεί από κάποιον Βρετανό επιχειρηματία ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα.

Η Enzo μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας και παρέμεινε σε αυτές για το χρονικό διάστημα που προβλέπει η νομοθεσία του Εμιράτου και στη συνέχεια θα έβγαινε σε δημοπρασία, καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν εμφανίστηκε ο κάτοχός της.

Η τοπική αστυνομία κάνει συχνά δημοπρασίες με πανάκριβα οχήματα τα οποία για κάποιον λόγο εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους και με χρήματα που συγκεντρώνονται χρησιμοποιούνται για τις οικονομικές ανάγκες της υπηρεσίας.

Οι ανά τον κόσμο συλλέκτες αυτοκινήτων ετοιμάστηκαν για τη διαδικασία καθώς η Enzo είναι ένα από τα πιο σπάνια οχήματα. Θυμίζουμε ότι κατασκευάστηκαν μόνο 399 και κάθε φορά που κάποια από αυτές καταστρέφεται σε ατύχημα, αυξάνεται αυτόματα η τιμή μεταπώλησης των εναπομεινασών.

Ομως λίγο πριν από τη δημοπρασία, η Interpol έστειλε σήμα στην αστυνομία του Ντουμπάι να μη συμπεριληφθεί σε αυτή η συγκεκριμένη Ferrari, καθώς το όχημα αποτελούσε πειστήριο σε σημαντική υπόθεση και έπρεπε να παραμείνει μέχρι τη δικαστική λήξη της υπόθεσης.