Στην Ελλάδα το νέο Ford Fiesta


To νέο Fiesta- το πρώτο μιας νέας γενιάς μικρών αυτοκινήτων που θα λανσάρει τέσσερα νέα προϊόντα από τώρα μέχρι τις αρχές του 2003- θεωρείται βασικό μοντέλο για τη μεταμόρφωση της Ford στην Ευρώπη μέσα από μια επιθετική πολιτική προϊόντων.
  • 11/6/2002
&00 To νέο Fiesta- το πρώτο μιας νέας γενιάς μικρών αυτοκινήτων που θα λανσάρει τέσσερα νέα προϊόντα από τώρα μέχρι τις αρχές του 2003- θεωρείται βασικό μοντέλο για τη μεταμόρφωση της Ford στην Ευρώπη μέσα από μια επιθετική πολιτική προϊόντων.
''Εμφυσήσαμε στο Fiesta ζωντάνια, αντοχή και ενέργεια, στοιχεία που θα γίνουν αντιληπτά από τους σημερινούς αγοραστές μικρών αυτοκινήτων'' δήλωσε και ο Μorten Hannesbo, brand manager της Ford για τα μικρά αυτοκίνητα. Η διάθεση του έχει ξεκινήσει κανονικά στην Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά του ''όπλα'' την ανταγωνιστική του τιμή, την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και την κορυφαία οδική του συμπεριφορά.
Η γκάμα του νέου Fiesta περιλαμβάνει τέσσερις κινητήρες χωρητικότητας 1.250 κ.εκ 16V, με 75 ίππους, 1.3 λίτρων 8V, με 70 ίππους που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά από το Νοέμβριο, αλλά και 1.4 και 1.6 λίτρων που βρίσκονται από την Δευτέρα 10/6/2002 στην χώρα μας. Τα δύο τελευταία μηχανικά σύνολα θα είναι διαθέσιμα σε πεντάθυρες εκδόσεις, αφού οι τρίθυρες θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο.
Οι κινητήρες των 1.400 και 1.600 κ.κε αποδίδουν 80 και 100 ίππους αντίστοιχα και θα διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού για το μικρότερο μηχανικό σύνολο και σε δύο για τη μεγαλύτερη έκδοση.

Fiesta 1.4

Oι τρεις εκδόσεις θα είναι οι: Αmbiente που θα περιλαμβάνει αερόσακο οδηγού και συνοδηγού, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, κλιματισμό και ρυθμιζόμενο καθ' ύψος κάθισμα οδηγού και η τιμή του θα ανέρχεται σε 10.550 ευρώ.
Η δεύτερη έκδοση είναι η Trend που θα πωλείται έναντι των 11.450 ευρώ και θα εξοπλίζεται με όλα αυτά που διαθέτει η έκδοση Ambiente και επιπλέον με προφυλακτήρες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος, φώτα ομίχλης, ζάντες 15 ιντσών και σύστημα ABS με EBD.
H κορυφαία των 1.400 κ.εκ θα είναι η Ghia, θα κοστίζει 12.450 ευρώ και θα περιλαμβάνει ότι και η Trend με επιπλέον το κεντρικό κλείδωμα θυρών με τηλεχειρισμό, ζάντες ελαφρού κράματος 14 ιντσών, τρία προσκέφαλα στο πίσω κάθισμα και ζώνη τριών σημείων, δερμάτινη επένδυση στον επιλογέα ταχυτήτων και στο τιμόνι, φώτα ανάγνωσης πίσω, αλλά και CD player και μάσκα με μεταλλικό φινίρισμα.

Fiesta 1.6

Oι εκδόσεις θα είναι δύο: η Trend και η Ghia όπου ο εξοπλισμός τους είναι ίδιος με αυτόν του 1.4 λίτρων και θα κοστίζουν 13.800 και 14.670 ευρώ αντίστοιχα.