Συνεργασία Mitsubishi - PSA στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Motors Corporation Osamu Masuko και ο ομόλογος του στην PSA Philippe Varin, υπέγραψαν στις 4 Σεπτεμβρίου στην Γαλλική πρωτεύουσα μία συμφωνία που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην συνεργασία των δύο εταιριών στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.
  • 8/9/2009
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Motors Corporation Osamu Masuko και ο ομόλογος του στην PSA Philippe Varin, υπέγραψαν στις 4 Σεπτεμβρίου στην Γαλλική πρωτεύουσα μία συμφωνία που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην συνεργασία των δύο εταιριών στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων. Τα βασικά σημεία που καλύπτει αυτή η συμφωνία είναι τα εξής:
  • Η εξέλιξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για την Ευρωπαϊκή αγορά που θα βασίζεται στο μοντέλο της Mitsubishi i-MieV.
  • Tο νέο όχημα θα πωλείται στην Ευρώπη τόσο ως Peugeot όσο και ως Citroen.
  • Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2010 και το εμπορικό λανσάρισμα στο τέλος της ίδιας χρονιάς. Η Mitsubishi Motors Corporation παρουσίασε το ηλεκτρικό i-Miev στην Ιαπωνία τον Ιούνιο και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του σε παγκόσμια κλίμακα (αποκλειστικά δεξιοτίμονες εκδόσεις) πριν το τέλος του έτους. Η παραγωγή αριστεροτίμονων αυτοκινήτων θα ξεκινήσει μέσα στο 2010. Για την PSA Peugeot Citroen, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα εμπλουτίσει περεταίρω την γκάμα οχημάτων χαμηλών εκπομπών ρύπων. Το λανσάρισμα πετρελαιοκίνητων μοντέλων με υβριδική τεχνολογία που θα περάσει στην παραγωγή το 2011 αρχικά με τα Peugeot 3008 Hybrid4 και Citroen DS5 Hybrid4, το 2012 το συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα θα είναι και Plug-In ενισχύοντας τις προσπάθειες της PSA Peugeot Citroen για την παραγωγή όσο το δυνατόν φιλικότερων προς το περιβάλλον οχημάτων.