Τέλος στην παραγωγή του VW Golf R


Ενόψει της αποκάλυψης της όγδοης γενιάς του VW Golf, η γερμανική φίρμα διακόπτη την παραγωγή της κορυφαίας έκδοσης του μικρομεσαίου best seller.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/8/2019

Χωρίς  την κορυφαία έκδοση της γκάμας του θα συνεχίσει τους επόμενους μήνες την εμπορική πορεία η έβδομη γενιά του VW Golf ενόψει και της αντικατάστασής της .

Ο λόγος για το VW Golf R των 300 ίππων, η  παραγωγή  του οποίου πρόκειται το επόμενο διάστημα να διακοπεί, ώστε να επιστρέψει δριμύτερο και κατά πάσα πιθανότατα ισχυρότερο αξιοποιώντας όσα θα φέρει μαζί της η όγδοη κατά σειρά γενιά του μικρομεσαίου best seller.

Κάτι αντίστοιχο άλλωστε πρόκειται να συμβεί και με τους διαφορετικούς τύπους αμαξώματος του VW Golf (βλέπε Sportvan και Alltrack) χωρίς ωστόσο να μπορεί να ισχυριστεί κανείς με βεβαιότητα ότι θα βρουν θέση και στην επόμενη γενιά του αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση,  η επιστροφή του VW Golf R στους ευρωπαϊκούς δρόμους είναι προγραμματισμένη για το 2021 καθώς είναι προφανές ότι η γερμανική φίρμα θα δώσει προτεραιότητα στις πιο εμπορικές και φιλικότερες προς το περιβάλλον εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάντως, το νέο VW Golf δεν θα δώσει το παρόν στη προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αφήνοντας τον απαραίτητο «χώρο» για την παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτροκίνητου ID.3, ωστόσο, στόχος της VW παραμένει το λανσάρισμα της όγδοης γενιά του μικρομεσαίου hatchback πριν το τέλος αυτής της χρονιάς.