Τέμπη: Δείτε τι διαφορά κάνει ο LED φωτισμός μέσα σε ένα τούνελ (video)


Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ξεκινά εργασίες ώστε να γίνει ο πρώτος στην Ελλάδα με φωτιστικά LED σε όλα τα φωτισμένα του τμήματα.

  • 15/11/2023

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αντικατάσταση του συμβατικού φωτισμού στις Σήραγγες Τ1 και Τ2 των Τεμπών με φωτισμό LED τελευταίας τεχνολογίας και έτσι θα γίνεται ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα με φωτιστικά LED σε όλα του τα φωτισμένα τμήματα.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει βελτίωση της ορατότητας για τους αυτοκινητιστές, μειώνει την πιθανότητα ατυχημάτων και ενισχύει την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, μειώνει σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας και υπηρετεί τη βιωσιμότητα, ενώ μειώνει την εγκατεστημένη ισχύ κατά 67%.

Η εγκατάσταση του συστήματος φωτισμού LED στις δύο Σήραγγες του Έργου θα ξεκινήσει από το ρεύμα προς Αθήνα με αποκλεισμό του από τις 16 Νοεμβρίου (07:00) έως τις 23 Νοεμβρίου (07:00) και θα ακολουθήσει η αντικατάσταση του φωτισμού στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη με αποκλεισμό του από τις 23 Νοεμβρίου (07:00) έως τις 30 Νοεμβρίου (07:00).

Δείτε στο video πόσο βελτιώνεται η ορατότητα των οδηγών στα τούνελ με τον LED φωτισμό...