Τerramar θα ονομάζεται το νέο coupe SUV της Cupra-SEAT


Θα αποτελεί ότι πιο πολυτελές και πληθωρικό σε εξοπλισμό έχει κατασκευάσει η ισπανική εταιρία και θα κυκλοφορήσει το πιθανότερο μέσα στο 2020.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/11/2018

Πριν ακόμα... κρυώσουν τα πληκτρολόγια για την δοκιμή του Cupra Ateca τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία ακόμα πληροφορία για την SEAT με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο λόγος για το αναμενόμενο από καιρό coupe SUV της εταιρίας, το οποίο θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων της και στην ουσία θα αποτελεί την "βιτρίνα" της τεχνολογίας της SEAT και μία προγραμματική δήλωση για την θέλησή της για την ταξική της άνοδο. 

Οι νεότερες πληροφορίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, θέλουν την ισπανική εταιρία να δίνει το όνομα Terramar στο μεγάλο της αυτοκίνητο. Μάλιστα οι πληροφορίες αυτές υποστηρίζουν ότι αρχικά θα εμφανιστεί με τα σήματα της Cupra και αργότερα με το γνωστό μας σήμα της SEAT. Mε την προσθήκη του συγκεκριμένου οχήματος η SEAT θα έχει πλέον 4 SUV στην γκάμα της, καθιστώντας την εταιρία μία από τις πιο πλήρεις σ' αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη κατηγορία.

Το όνομα Terramar έχει ιδιαίτερη σημασία για την SEAT, καθώς είναι μία περιοχή στην οποία χτίστηκε το 1920 η πίστα Αutodromo de Sitges-Terramar, στην οποία η ισπανική εταιρία εξέλισσε τα μοντέλα της ενώ πρόσφατα έχει ανοίξει και για παρουσιάσεις νέων μοντέλων ακόμα και για το λανσάρισμα της ίδιας της Cupra ως αυτόνομης εταιρίας.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτό το νέο και πολλά υποσχόμενο μοντέλο της Seat πέρα από το ότι είναι πολύ πιθανό να δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το 20v20 Concept που παρουσιάστηκε το 2015 στην Γενεύη. (και βλέπουμε και στις φωτογραφίες) Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι δεν θα πρόκειται για κάποιο μεγάλο μοντέλο, στα πρότυπα του Audi Q8 για παράδειγμα, αλλά για κάτι πιο μικρό, με έμφαση στον σπορτίφ χαρακτήρα και τις υψηλές επιδόσεις.