Τέσσερα αστέρια το Hyundai Santa Fe!


Το Hyundai Santa Fe αξιολογήθηκε ως ένα από τα καλύτερα οχήματα ελευθέρου χρόνου ( SUV) αποσπώντας τέσσερα αστέρια κατά τις δοκιμές σύγκρουσης (crash tests) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (EURO NCAP) σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε στην Ρώμη ο ευρωπαϊκός φορέας.
  • 26/11/2002
&00 Το Hyundai Santa Fe αξιολογήθηκε ως ένα από τα καλύτερα οχήματα ελευθέρου χρόνου ( SUV) αποσπώντας τέσσερα αστέρια κατά τις δοκιμές σύγκρουσης (crash tests) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (EURO NCAP) σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε στην Ρώμη ο ευρωπαϊκός φορέας.
Πιο αναλυτικά, σε δοκιμές σύγκρουσης ανάμεσα σε πέντε οχήματα ελευθέρου χρόνου, το Santa Fe έλαβε την ίδια διάκριση με το κυρίαρχο σε αυτό το είδος δοκιμής Mercedes M-Class και το Nissan X-Trail ενώ ξεπέρασε σε επιδόσεις αντιπάλους όπως το Land Rover Freelander και το Suzuki Grand Vitara. Πιο συγκεκριμένα, τα Santa Fe, Mercedes M-Class και Nissan Χ-Trail αξιολογήθηκαν με τέσσερα αστέρια ενώ τα Land Rover Freelander και Suzuki Grand Vitara απέσπασαν τρία αστέρια.
Ειδικότερα, το Santa Fe σημείωσε εξαιρετική επίδοση στην πλευρική σύγκρουση με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα όπου αξιολογήθηκε πολύ υψηλά ακόμη και χωρίς αερόσακους. Καλή βαθμολογία απέσπασε και στην μετωπική σύγκρουση με ταχύτητα 64 χλμ/ώρα για την προστασία των εμπρός επιβατών και την αποφυγή τραυματισμών στο κεφάλι και την περιοχή του λαιμού.
Τα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα του Santa Fe συμφωνούν απόλυτα με αντίστοιχα άλλων δοκιμών σύγκρουσης διενεργημένες από διεθνείς φορείς αλλά και με τις προηγηθείσες μετρήσεις των δοκιμών που διενήργησε η Hyundai Motor Company, προδιαγράφοντας την πολύ καλή απόδοση του μοντέλου και στις επίσημες δοκιμές. Αυτό διότι η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία υποβάλλει όλα της τα μοντέλα πριν την διάθεσή τους στην αγορά σε εκτεταμένες δοκιμές σύγκρουσης τόσο μέσω προγραμμάτων προσομοίωσης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές όσο και με πραγματικά crash tests.