Θα υπάρξει νέo Dodge Viper μέσα στο 2020;


Η "οχιά", ένα από τα πιο εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα των τελευταίων δεκαετιών από την Αμερική, είναι πολύ πιθανόν να επιστρέψει στην αγορά.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/5/2018

Αν και το Dodge Viper ολοκλήρωσε πέρσι την εμπορική του σταδιοδρομία, όντας ένα από τα πιο ξεχωριστά supercars που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ, οι φήμε θέλουν την εταιρία να σχεδιάσει την επιστροφή του στην αγορά. Μάλιστα η άφιξή του θα συνδυαστεί με τα 30 χρόνια της πρώτης παρουσίασης του Viper, και θα γίνει μέσα στο 2021. 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το νέο αυτοκίνητο θα διαθέτει έναν νέο και πιο εξελιγμένο V8 στην θέση του κλασικού V10, με την ισχύ να φθάνει στους 550 ίππους. Θα υπάρχει και ισχυρότερη έκδοση με τον Hellcat και ισχύ πάνω από 700 ίππους, ενώ στόχος της εταιρίας είναι να κρατήσει το βάρος χαμηλά. Γι αυτό θα γίνει χρήση ελαφρών υλικών όπως το αλουμίνιο και το carbon fiber. 

Oι φήμε θέλουν την εταιρία να προσφέρει και ανοιχτή έκδοση όπως έγινε και με το προηγούμενο. Η σχεδίασή του θα ακολουθήσει τις γραμμές του προηγούμενου, με μεγάλο μακρύ καπό και τον οδηγό να κάθεται αρκετά πίσω.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η επιστροφή της "οχιάς" θα είναι μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολικό βάρος, καθώς το αυτοκίνητο αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν της made in USA αυτοκίνησης για τις δεκαετίες που πέρασαν.