Θετικά τα μηνύματα από το Παρίσι!


Το κλίμα της παγκόσμιας απαισιοδοξίας φαίνεται να αλλάζει, όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι παράγοντες όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν πρόκειται να απειληθεί από τις άσχημες οικονομικές συνθήκες που κεραυνοβολούν όλο τον κόσμο, με τα σύννεφα πολέμου που έχουν σκεπάσει το Ιράκ από τις πολεμικές διαθέσεις των Τζώρτζ Μπους και Σαντάμ Χουσέιν.
  • 7/10/2002
&00 Το κλίμα της παγκόσμιας απαισιοδοξίας φαίνεται να αλλάζει, όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι παράγοντες όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν πρόκειται να απειληθεί από τις άσχημες οικονομικές συνθήκες που κεραυνοβολούν όλο τον κόσμο, παρά τα σύννεφα πολέμου που έχουν σκεπάσει το Ιράκ οι πολεμικές διαθέσεις των Τζώρτζ Μπους και Σαντάμ Χουσέιν.
Οι πρόεδροι των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανίων σε συνεντεύξεις που έδωσαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, άφησαν να εννοηθεί, ότι οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Αμερική και στην Ευρώπη αναμένονται σταθερές ή πολύ λίγο μειωμένες τον επόμενο χρόνο. Κάτι δηλαδή που δεν θα επηρεάσει τα οικονομικά δεδομένα των εταιρειών τους.
Αυτό τονίζεται στα λεγόμενα των προέδρων, όπως αυτά του ομίλου PSA Peugeot-Citroen Ζαν Ματρέν Φολζ, ο οποίος τόνισε ότι περιμένει αύξηση των πωλήσεων μέχρι το 2006 κατά 26% για το όμιλό του, αγγίζοντας τα 4.000.000 οχήματα. Αντίθετα, ο πρόεδρος της Ford ήταν πιο συγκρατημένος και δήλωσε πως η εταιρεία του θα σημειώσει μικρή αύξηση μέσα στο 2003 με την βοήθεια μείωσης του λειτουργικού κόστος.
Το τελευταίο μάλιστα είναι και ο σκοπός της πιθανής...ένωσης κάποιων μεγάλων PORTALS στη χώρα μας. Μείωση δηλαδή του κόστους λειτουργίας, ώστε να αυξηθούν τα κέρδη!
Η Volkwagen ανακοίνωσε μάλιστα ότι οι πωλήσεις της θα φτάσουν τα 5.000.000 εκατομμύρια οχήματα, ενώ η BMW γνωστοποίησε πως οι πωλήσεις του τρέχοντος έτους, ήταν αυξημένες κατά 5%.