Το Audi RS6 Nogaro Edition γεννήθηκε για να «τρομοκρατεί» (video)


Το Audi RS6 Nogaro Edition «πάτησε» στην Autobahn και απέδειξε γιατί κατέχει τον τίτλο του ισχυρότερου RS6 που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

  • ΦΩΤΟ: AutoTopNL - YouTube
  • 19/9/2023

Με το sprint των 0-100 km/h να γίνεται σε μόλις 3,2 sec, το τρέχον Audi RS6 Avant Performance είναι το πιο γρήγορο RS6 στην ιστορία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Αντιθέτως όμως, με ισχύ που αγγίζει τα 621 PS, δεν είναι και το πιο ισχυρό.

Αυτός ο τίτλος ανήκει δικαιωματικά στο RS6 Nogaro Edition, μια έκδοση του μοντέλου που περιορίστηκε μόλις στις 150 μονάδες κι αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας μεταξύ της Audi και της ABT.

Η εταιρεία βελτιώσεων κατάφερε να εκτοξεύσει την ισχύ του κινητήρα V8 4,0 L στα 695 PS, με τα 0-100 km/h να είναι εφικτά σε 3,7 sec. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου ανέρχεται στα 320 km/h, με το Dynamic Package Plus, ενώ η απουσία αυτού περιορίζει την τελική στα 250 km/h.

Τώρα, το ολλανδικό AutoTopNL επισκέφτηκε με ένα εκ των 150 RS6 Nogaro Edition, την Autobahn, δηλαδή το κομμάτι του γερμανικού αυτοκινητοδρόμου που δεν έχει όριο ταχύτητας, κάνοντας ανενόχλητα, προσπάθειες για πολύ δυναμικές επιδόσεις.

Η μεγαλύτερη ταχύτητα που συνέλαβε ο φακός του καναλιού είναι τα 314 km/h, που φυσικά απέχει λίγο από την τελική ταχύτητα που υπόσχεται η Audi, όμως παραμένει ένας εξαιρετικά εντυπωσιακός αριθμός. 

Δείτε το σχετικό video: