Το Dodge Hornet θα είναι το πρώτο μοντέλο PHEV της εταιρείας


Η Stellantis θα χαράξει την πορεία του Dodge Hornet παράλληλα με αυτή όλου του ομίλου: υβριδικά και με οικονομία!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 31/8/2021

Το concept του Dodge Hornet αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το μακρινό 2006, ως ένα compact crossover από την Αμερικανική μάρκα.

15 χρόνια μετά, και το Hornet βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά ενόψει του 2024.

Σύμφωνα με το Mopers Insiders, μία από τις επιλογές με τις οποίες θα κυκλοφορεί το Hornet θα είναι και ένας plug-in υβριδικός κινητήρας, ενώ το μοντέλο θα φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με την AlfaRomeo Tonale, όντας αμφότερα κάτω από την «ομπρέλα» της Stellantis.

Οι εν λόγω πληροφορίες αναφέρουν πως συγκεκριμένος κινητήρας θα είναι 2λιτρος, 4κύλινδρος με turbo και φυσικά έναν ηλεκτροκινητήρα, αγνώστων kW.

Με δεδομένο ότι η Tonale θα αργήσει να κυκλοφορήσει καθώς οι ιθύνοντες της Alfa Romeo δεν ήταν ικανοποιημένοι από την απόδοση του PHEV, φαίνεται πως από αυτήν την καθυστέρηση (και τη βελτίωση που θα επέλθει στο υβριδικό σύστημα) θα ευνοηθεί και το Hornet.

Παράλληλα, τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορήσουν και με έναν πιο μικρό κινητήρα, χωρητικότητας 1,5 L, 4κύλινδρο, με ήπια υβριδική παρουσία στο powertrain. Αυτό το σύνολο θα έχει απόδοση κοντά στα 200 PS.