To Ford Ranger αψηφά τη βαρύτητα και μπαίνει στα Ρεκόρ Γκίνες! (video)


Πολλοί γνωρίζουν τις ικανότητες του Ford Ranger Raptor όταν πατάνε και οι τέσσερις τροχοί στο έδαφος. Τι γίνεται, όμως, όταν οι δύο βρίσκονται στον αέρα;

  • ΦΩΤΟ: Guinness World Records
  • 17/11/2023

Ο διάσημος βρετανός οδηγός επιδείξεων Paul Swift πρόσθεσε ένα ακόμα ρεκόρ Guinness στη συλλογή του, καταφέρνοντας να κατευθύνει ένα Ford Ranger Raptor μέσα από ένα κενό πλάτους μόλις 88 εκατοστών στις δύο ρόδες. Αυτό είναι το στενότερο κενό που έχει περάσει ποτέ ένα pick-up στις δύο ρόδες.

Ο Swift έφτασε σε αυτό το κατόρθωμα στο πλαίσιο της «Ημέρας Ρεκόρ Guinness». Το ρεκόρ του καθορίστηκε μετρώντας το πλάτος του κενού μεταξύ των δύο εμποδίων που έπρεπε να περάσει. Έτσι υπερέβη το προηγούμενο ρεκόρ κατά μόλις ένα εκατοστό!

«Είναι υπέροχο να πετύχεις αυτό το ρεκόρ, ειδικά αυτή την ημέρα», δήλωσε ο Swift. «Είναι φανταστικό να είσαι μέρος μιας τόσο ιδιαίτερης ομάδας ανθρώπων», πρόσθεσε.

Όμως η κατάκτηση αυτού του ρεκόρ έγινε μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, λόγω κάποιων δυσκολιών που προέκυψαν. Αρχικά, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες αποτέλεσαν σημαντικό εμπόδιο για τον οδηγό. Επιπλέον, το ίδιο το όχημα αποτέλεσε από μόνο του μία πρόκληση λόγω του μεγέθους και του βάρους του. Αυτό σημαίνει ότι, η ομάδα του οδηγού έπρεπε να ενισχύσει την ράμπα, η οποία επέτρεψε στο Raptor να σηκωθεί στις δύο ρόδες. Επιπλέον, οι ψηλές αναρτήσεις του Ranger έκαναν τον χειρισμό ακόμα πιο ασταθή και δύσκολο.

«Έχω χρησιμοποιήσει αυτό το αυτοκίνητο για αρκετά άλλα κόλπα πρόσφατα, σε διάφορα γυρίσματα που έχουμε κάνει», είπε ο Swift για το Ford, «και το βρήκα ανίκητο

Ο Paul Swift έχει... μακρά ιστορία στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness. Μεταξύ άλλων έχει πετύχει το στενότερο παράλληλο πάρκινγκ με ηλεκτρικό όχημα, τα περισσότερα ντόνατ πάνω σε μοτοσυκλέτα κάνοντας σούζα μέσα σε ένα λεπτό και τον πιο γρήγορο χρόνο στην πραγματοποίηση πέντε κόλπων με αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ford Ranger Raptor εναντίον Toyota Hilux και VW Amarok στη μάχη των σύγχρονων premium pickups (video)

Δείτε 25 Ford Ranger Raptor να “καταπίνουν” τα ορεινά μονοπάτια της Πίνδου (video)

To πρώτο Ford Ranger Plug-in Hybrid έρχεται το 2025 (photos)