Το κινέζικο Qoros 3 Sedan το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του 2013!!!


Τον Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με τις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, το Qoros 3 Sedan ήταν το πρώτο αυτοκίνητο από την Κίνα που απέσπασε την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων του ανεξάρτητου αυτού οργανισμού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 10/1/2014

Τον Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με τις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, το Qoros 3 Sedan ήταν το πρώτο αυτοκίνητο από την Κίνα που απέσπασε την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων του ανεξάρτητου αυτού οργανισμού.

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις πριν από λίγα χρόνια όλα τα οχήματα κινεζικής προελεύσεως που είχαν περάσει τις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP δεν μπορούσαν να αποσπάσουν περισσότερα από δύο αστέρια (και αυτά με το ζόρι δηλαδή...). Αυτή ήταν και η «Αχίλλειος πτέρνα» των «made in Cina» αυτοκινήτων, την οποία η Qoros με το 3 Sedan δείχνει να την ξεπέρασε ανεπιστρεπτί.

Και αν το αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου του Qoros μας εντυπωσίασε, τότε είναι σίγουρο ότι η παρακάτω ανακοίνωση του EuroNCAP θα μας αφήσει όλους... άφωνους! Γιατί το λέμε αυτό; Διότι σύμφωνα με τον οργανισμό το Qoros 3 Sedan δεν είναι μόνο το ασφαλέστερο κινέζικο αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή, αλλά και το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του 2013 ανεξαρτήτως κατηγορίας και προελεύσεως! Ναι, πολύ καλά διαβάσατε! Από τα δεκάδες τεστ πρόσκρουσης που έκανε ο EuroNCAP μέσα στο 2013 αυτό το αυτοκίνητο από την Κίνα απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία (πίσω από τη γενική βαθμολογία με αστέρια υπάρχει και ειδική με ποσοστό σε διάφορους τομείς και ανά κατηγορία αυτοκινήτου). Προσέξτε όμως είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει δοκιμάσει ο οργανισμός μόνο για το 2013 και όχι γενικά στην ιστορία του.

Το Qoros 3 Sedan λοιπόν πέτυχε την υψηλότερη γενικά βαθμολογία, ενώ 6 ακόμα αυτοκίνητα ανακηρύχτηκαν από τον EuroNCAP ως τα ασφαλέστερα της κατηγορίας τους. Αυτά είναι: το ηλεκτρικό Renault Zoe (Supermini, δεν εισάγετε στη χώρα μας), Lexus IS 300h (Μεγάλα οικογενειακά), Kia Carens/Ford Tourneo Connect (compact MPV), Jeep Cherokee (compac Off-Road 4x4) και η Maserati Ghibli (Executive).

Τα Renault Zoe και Lexus IS 300h ανακηρύχτηκαν και τα ασφαλέστερα στην κατηγορία των ηλεκτρικών/υβριδικών οχημάτων για το 2013. Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε και τα αναλυτικά αποτελέσματα για κάθε αυτοκίνητο.