To νέο Ford Mondeo παίρνει τα βουνά


Το Ford Mondeo σύντομα θα αποτελεί παρελθόν από την γκάμα της Ford, η οποία πρόκειται να συμπληρώσει το κενό με ένα μεσαίων διαστάσεων crossover.

  • 27/9/2020

To Mondeo, ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Ford, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν από την γκάμα της μπλε οβάλ φίρμας.

Η απόφαση της απόσυρσης του Mondeo από τη γραμμή παραγωγής είναι ειλημμένη, μιας και η Ford προσανατολίζεται στην αντικατάσταση του συγκεκριμένου μοντέλου με ένα μεσαίων διαστάσεων crossover, το οποίο και θα ακολουθήσει το άκρως επιτυχημένο concept του Focus και Fiesta Active.

H απόσταση από το έδαφος θα είναι ελαφρώς αυξημένη, τα σκουρόχρωμα πλαστικά προστατευτικά θα υποδηλώνουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του, ενώ οι πληθωρικές διαστάσεις του θα εξασφαλίζουν τους απαραίτητους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Η τετρακίνηση θα προσφέρεται ως στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού, συνδράμοντας στις προσπάθειες των ισχυρότερων εκδόσεων του αυτοκινήτου.

Το μυστηριώδες μοντέλο της Ford έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης σε δημόσιους δρόμους ενώ διαθέτει ακόμα και όνομα καθώς στο εσωτερικό της μπλε οβάλ φίρμα αναφέρονται σε αυτό με την κωδική ονομασία CD542.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα βασίζεται στην πλατφόρμα C2, η οποία επιλέχθηκε για τη δημιουργία του Ford Bronco Sport, παρά το γεγονός ότι στην περίπτωση του crossover που πρόκειται να αντικαταστήσει το Mondeo, οι διαστάσεις του αμαξώματος θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Αν και είναι νωρίς ώστε να μιλάμε για τα κινητήρια σύνολα, οι plug-in διαμορφώσεις θα έχουν την τιμητική τους, ενώ με πρόσφατο το παράδειγμα του Mach E, η Ford είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προχωρήσει και στην εξέλιξη μιας ηλεκτροκίνητης έκδοσης.