Tο νέο Ford Mondeo στην 79η ΔΕΘ


Πανελλαδικό ντεμπούτο για τη νέα γενιά του πετυχημένου οικογενειακού της Ford.

  • 4/9/2014

Το Ford Mondeo γιόρτασε πρόσφατα τα 20 χρόνια του με πωλήσεις πάνω από 4,5 εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη και τώρα ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά.

Η νέα γενιά του πετυχημένου οικογενειακού της Ford θα κάνει το πανελλαδικό της ντεμπούτο στην επερχόμενη 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που διεξάγεται από 6 έως και 14 Σεπτεμβρίου.

Η παρουσία του νέου Mondeo στη ΔΕΘ ξυπνά προπολεμικές μνήμες, τότε που η Ford έδινε «ψήφο» εμπιστοσύνης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στη 17η ΔΕΘ, το 1952, τη δεύτερη μεταπολεμική διοργάνωση, τα νέα, τότε, μοντέλα της Ford, Vedette και Taunus, είχαν κλέψει τις εντυπώσεις, φέρνοντας την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εγγύτερα στο ελληνικό κοινό.

To νέο Mondeo θα βρίσκεται στο περίπτερο της Ford Βροχίδης-Χατζής, στον υπαίθριο χώρο, μετά την είσοδο από την πύλη Συντριβανίου, παράλληλα της οδού Αγγελάκη.

«Είναι μια συμβολική στιγμή για μας και φέρνει στους παλαιότερους θύμησες άλλων εποχών, τότε που η Έκθεση ήταν το επίκεντρο κάθε τελευταίας τεχνολογικής εξέλιξης, κάτι που επιθυμούμε να πετύχουμε ξανά» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Το νέο παγκόσμιο Mondeo θα φτάσει στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας  στα τέλη του 2014, με πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, όπως ο βραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost της Ford που διασφαλίζει κορυφαία οικονομία καυσίμου, σύστημα κίνησης petrol Hybrid Electric Vehicle, τους πρώτους στην κατηγορία προσαρμοζόμενους προβολείς με πλήρη λειτουργικότητα LED, και πίσω ζώνες ασφαλείας με αερόσακους που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίζουν τους τραυματισμούς στην περιοχή της κεφαλής, του αυχένα και του θώρακα των πίσω επιβατών.