Το νέο Opel Corsa είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί μέσα στο χρόνο


H Opel ενσωματώνεται γρήγορα στον όμιλο της PSA και έτσι το νέο Corsa θα χρησιμοποιεί το πλαίσιο CMP και τους κινητήρες του ομίλου.

  • KEIΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/1/2019

Όταν οι Γάλλοι της PSA απέκτησαν πριν από περίπου 18 μήνες την Opel από τη general Motors η καινούργια γενιά του best seller της γερμανικής εταιρείας και της Vauxhall, ήταν ήδη έτοιμη. Βασισμένη φυσικά σε ένα πλαίσιο της GM.

Οι επικεφαλής του γαλλικού ομίλου πήραν τότε τη σωστή απόφαση με τα βάση τα καινούργια δεδομένα: ακύρωσαν το ήδη έτοιμο νέο Corsa και ξεκίνησαν την εξέλιξή του από την αρχή, χρησιμοποιώντας ως βάση το μεταβλητό πλαίσιο CMP. Αυτό δηλαδή που θα χρησιμοποιείται και στην επίσης νέα γενιά του Peugeot 208. 

Το τελευταίο δεν σημαίνει ότι το Corsa θα είναι μια παραλλαγή του 208 με άλλα σήματα. Αντίθετα και από τη στιγμή που το Corsa είναι δημοφιλές θα διατηρηθούν κάποια από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν την προηγούμενη γενιά του. Που πάντως είχε πολλά κοινά με την προτελευταία που είχε παρουσιαστεί το 2006, με ότι και αν σημαίνει αυτό. 

Ο διαφορές θα εντοπίζονται στις διαφορετικές αναλογίες του αμαξώματος, που στην καινούργια γενιά θα είναι πιο χαμηλό και πιο φαρδύ σε σχέση με την τρέχουσα. Παράλληλα η πέμπτη πόρτα του θα είναι πιο κάθετη και λέμε πέμπτη γιατί μέχρι στιγμής τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που έχουν εντοπιστεί είναι όλα πεντάθυρα. Το αν θα υπάρξει και τρίθυρη μένει να επιβεβαιωθεί. 

Πέρα από το πλαίσιο το νέο Corsa θα μοιράζεται και τους κινητήρες με το επίσης νέο Peugeot 208. Στους οποίους μπορεί να περιλαμβάνονται και σύνολα πετρελαίου, ενώ το βέβαιο είναι πως θα υπάρχει ηλεκτρική εκδοχή. Η οποία θα παρουσιαστεί περίπου ένα χρόνο μετά από την πρεμιέρα των συμβατικών εκδόσεων.