Το νέο Peugeot 308 με premium σύστημα Focal Hi-Fi: Ακουστική τελειότητα


Το νέο σύστημα Focal Premium Hi-Fi που εφοδιάζει το νέο Peugeot 308 σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Focal, την κορυφαία γαλλική εταιρία hi-end συστημάτων ήχου.

  • 21/4/2022

Το νέο σύστημα Focal Premium Hi-Fi που εφοδιάζει το νέο Peugeot 308 σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Focal, την κορυφαία γαλλική εταιρία hi-end συστημάτων ήχου. Το σύστημα είναι το αποτέλεσμα μίας συνεργασίας που διαρκεί περισσότερα από 4 χρόνια. Ενσωματωμένο τέλεια στο Peugeot i-cockpit του νέου 308, προφέρει μία μοναδική ηχητική εμπειρία.

Οι ομάδες της Peugeot και της Focal συνεργάστηκαν για να ορίσουν την τοποθέτηση του κάθε ηχείου και μεγαφώνου, με σκοπό να προσφέρουν σε όλους τους επιβάτες μία εξαιρετική εμπειρία ήχου. Οι ομάδες διεξήγαγαν μελέτη για να προσδιοριστούν θέματα ακουστικής σε σημεία όπως οι πόρτες, οι γρίλιες, η διακόσμηση, μέχρι και οι γυαλισμένες επιφάνειες έτσι ώστε η απόδοση να είναι εγγυημένη στην καμπίνα. Τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη σχετικά με τη δομή του τμήματος του χώρου αποσκευών, όπου φιλοξενείται το subwoofer. Ο ήχος είναι ακριβής και σταθερός μέσα στην καμπίνα, οι φωνές καθαρές και λεπτομερείς και το μπάσο βαθύ.

Η συνεργασία δύο μεγάλων μαρκών

Η συνεργασία των δύο εταιριών ξεκίνησε το 2014 και ξεκίνησε για τα concept cars. Επεκτάθηκε στα αυτοκίνητα παραγωγής Peugeot 2008, 3008, 5008, 508 και 508 SW.

Για περισσότερα από 40 χρόνια, η Focal εδραιώθηκε ως μάρκα-σημείο αναφοράς στην κατασκευή ηχείων υψηλής πιστότητας για το σπίτι, για studio ηχογράφησης, ακουστικά κεφαλής και οπτικοακουστικά συστήματα για αυτοκίνητα και πλοία. Η Peugeot ζήτησε από την ομάδα της Focal να χρησιμοποιήσει τη γνώση της, σχετικά με την ακουστική, αλλά και την ανάπτυξη και έρευνά της όσον αφορά τα τελευταία βήματα της ηχητικής καινοτομίας.

Τα μυστικά της ακουστικής τεχνολογίας στο εσωτερικό του νέου Peugeot 308

Το premium Hi-FI της Focal στο νέο Peugeot 308 αποτελείται από 10 μεγάφωνα με εξαιρετική τεχνολογία:

• 4 TNF αλουμινίου ανεστραμμένου θόλου

• 4 woofers/μεσαίων συχνοτήτων με κώνους από polyglass διαμέτρου16.5 εκ. αναρτώμενα σε TMD (Turned Mass Dumper)

• 1  κεντρικό ηχείο με κώνο από polyglass

• 1 Power Flower μεγάφωνο τριπλής περιέλιξης χαμηλών συχνοτήτων

Είναι συνδεδεμένα με ένα νέο τάξης Δ 12κάναλο ενισχυτή 690W που υποστηρίζεται από τις διαδικασίες ψηφιακής υποστήριξης ήχου ARKAMYS.