Τo Nissan Micra αποκτά δύο νέους κινητήρες και μια κορυφαία σπορ έκδοση


Το Micra γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον με τους νέους του κινητήρες αλλά και την έκδοση N-Sport με τον πιο σπορτίφ χαρακτήρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/1/2019

Η γκάμα του Nissan Micra εμπλουτίζεται με νέους κινητήρες και μια σπορ top έκδοση η οποία ονομάζεται N-Sport. Πιο αναλυτικά ο turbo των 900 cc και των 90 PS που κινεί μέχρι τώρα το πολύ ενδιαφέρον ιαπωνικό super mini αποσύρεται. Στη θέση του θα υπάρχει ο νέος τρικύλινδρος των 1.000 cc με την κωδική ονομασία 1.0 IG-Τ, ο οποίος αποδίδει 100 PS και 160 Nm ροπής.

Αυτό σημαίνει μια αύξηση 10 PS και 10 Nm σε σχέση με το σύνολο που αντικαθιστά ενώ την ίδια στιγμή η Nissan αναφέρει πως έχει να επιδείξει πιο οικονομική λειτουργία και κατά συνέπεια και μικρότερες εκπομπές CO2. Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται στάνταρ με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων και προαιρετικά με τον αυτόματο XTronic CVT.

H Ν-Sport είναι σύμφωνα με τη Nissan η μέχρι στιγμής πιο σπορ έκδοση του Micra, με χαμηλωμένη ανάρτηση και ένα ολοκαίνουργιο κινητήρα. Τον 1.0 DGI-T, ο οποίος είναι επίσης τρικύλινδρος 1.000 cc αλλά όπως λέει η Nissan τελείως διαφορετικός από τον ΙG-T. Και αυτό γιατί έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Mercedes και παράλληλα με τον τετρακύλινδρο των 1.330 cc που κινεί πέρα από την A-Class και το Qashqai.

To Nissan Micra DGI-T έχει 117 PS και 180 Nm καθώς και κιβώτιο 6 σχέσεων με σπορ κλιμάκωση, ενώ ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 9,9 sec.