Το Polestar 1 ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής του


Με μια επίσημη ανακοίνωση της η Polestar γνωστοποίησε πως το πρώτο της μοντέλο θα ολοκλήρωσε την πορεία του μετά από τέσσερα χρόνια.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/2/2021

To Polestar 1 είναι ένα φανταστικό σχεδιαστικά plug-in υβριδικό κουπέ και το πρώτο του ανεξάρτητου σήματος της Volvo που εστιάζει στα υψηλών επιδόσεων ηλεκτροϋβριδικά μοντέλα και ειδικότερα στην αγορά της Κίνας. Η παραγωγή του κράτησε λιγότερο από τέσσερα χρόνια και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Chengdu της Κίνας κατασκευάστηκαν περίπου 500 αυτοκίνητα σε ετήσια βάση και παρόλο που παραμένει αδιευκρίνιστος ο συνολικός αριθμός πέρυσι στην Ευρώπη ταξινομήθηκαν μόλις 65 Polestar 1.

Το σύστημα πρόωσης αποδίδει συνολικά 619 PS και 1.000 Nm συνδυάζοντας ένα δίλιτρο βενζινοκινητήρα με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα μπροστά και ένα στον πίσω άξονα). Η διαδικασία του 0-100 km/h διαρκεί 4,2 sec με τελική περιορισμένη στα 250 km/h. Την επιβράδυνση φροντίζουν εξαπίστονα φρένα της Akebono, ενώ η ανάρτηση έχει ελεγχόμενα αμορτισέρ της Ohlins.

Η μπαταρία των 34 kWh προσφέρει αυτονομία περίπου 100 km και κίνηση μηδενικών ρύπων. Πάντως, η Polestar δεν κάνει λόγο για την απόφασή της να τερματίσει την παραγωγή του 1, αλλά στο παρελθόν είχαν υπάρξει διάφορα προβλήματα με το ηλεκτρικό σύστημα. Πλέον, οι Σουηδοί επικεντρώνονται πλήρως στο ηλεκτρικό τους πεντάθυρο Polestar 2 των 408 ίππων με μπαταρία 78 kWh.