Το πρώτο teaser του νέου Peugeot 408!


Την πρώτη teaser εικόνα του νέου 408 έδωσε στη δημοσιότητα η Peugeot. Τι μας λέει η γαλλική εταιρεία για την crossover fastback σιλουέτα του 408.

  • 31/5/2022

Ένα βήμα πριν την επίσημη αποκάλυψη του βρίσκεται το νέο Peugeot 408, μετά και την πρώτη teaser εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική φίρμα.

Το μόνο σημείο που είναι εμφανές από την φωτογραφία είναι το εμπρός κεντρικό κομμάτι της μάσκας, και ειδικότερα το σημείο στο οποίο είναι τοποθετημένο το νέο έμβλημα της γαλλικής μάρκας, ενώ πάνω στο καπό αναγράφεται το όνομα του μοντέλου.

Το νέο 408 αντίθετα με το παρελθόν των μοντέλων που ξεκινούν από τον αριθμό 4, δεν θα είναι ένα μεσαίο σεντάν, καθώς το ρόλο αυτό έχει αναλάβει πλέον το 508. Αυτή τη φορά το 408 θα είναι ένα δυναμικό «κουπέ-SUV», που όπως χαρακτηριστικά λέει η Peugeot θα συνδυάζει τον χαρακτήρα ενός SUV με μία γεμάτη δυναμισμό fastback σιλουέτα.

Με δεδομένη την απουσία των διπλών μηδενικών από το όνομά του, όπως στα Peugeot 2008 και 3008, το νέο 408 θα είναι προφανώς χαμηλότερο και με πιο κουπέ μορφή, φέρνοντας περισσότερο σε ένα crossover με σχεδιασμό πιστό στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της γαλλικής εταιρείας.

Τελικά, ο όρος Cross δεν προτιμήθηκε στην ονομασία του, μένοντας στο... απλό 408. Τεχνικά, θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 της Stellantis, η οποία χρησιμοποιείται και από το νέο 308. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε και πλήρως ηλεκτρικό 408, αλλά και plug-in hybrid εκδόσεις με βάση τον 1.6Puretech και απόδοση που ξεκινά από τους 180 ίππους και φτάνει μέχρι τους 225, όπως και στο 308. 

Αν και το πιθανότερο θεωρείται, το νέο 408 να μην περιορίζεται στην plug-in υβριδική τεχνολογία και να δούμε στη βάση της γκάμας τους συμβατικούς τούρμπο κινητήρες 1.2 βενζίνης και 1.5 diesel των 130 ίππων. Το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων θα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

Περιμένουμε περισσότερα στοιχεία με την επίσημη αποκάλυψη του νέου Peugeot 408, η οποία θα γίνει στα τέλη Ιουνίου.