Το ρολόι που «δανείστηκε» τη σχεδίασή του από ένα εντυπωσιακό supercar - Πόσο κοστίζει


Ο εμπνευστής του ρολογιού ονειρευόταν από μικρός να γίνει σχεδιαστής αυτοκινήτων. Όταν η ζωή τον οδήγησε στην ωρολογοποιία, πήρε την απόφαση να «παντρέψει» τις δύο μεγάλες του αγάπες.

  • ΦΩΤΟ: PORSCHE, MB&F
  • 13/10/2023

Όσοι αγαπούν τα ρολόγια γνωρίζουν ότι η ελβετική ωρολογοποιία MB&F δεν έχει μακρά ιστορία αφού ιδρύθηκε μόλις το 2005 από τον Maximilian Büsser και μερικούς φίλους του. Κάπως έτσι προέκυψε και η ονομασία της (Maximilian Büsser and Friends).

Παρά τη σύντομη πορεία της έχει καταφέρει να χαράξει το δικό της μονοπάτι χάρη στα πρωτοποριακά της σχέδια, στις καινοτόμες μεθόδους κατασκευής αλλά και στα πολυτελή υλικά που χρησιμοποιεί.

Ο ιδρυτής της δηλώνει μεγάλος fan της αυτοκίνησης ενώ έχει αποκαλύψει ότι πολλές φορές καταφεύγει σε εμβληματικά μοντέλα προκειμένου να αντλήσει έμπνευση για τα ρολόγια που κατασκευάζει.

Συγκεκριμένα ο Büsser έχει αποκαλύψει ότι το παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει σχεδιαστής αυτοκινήτων. Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχθηκαν όπως ονειρευόταν και έτσι αποφάσισε να μπει στην κατασκευή ρολογιών, «παντρεύοντας» τις δύο μεγάλες του αγάπες, τα ρολόγια και τα αυτοκίνητα.

Ένα από αυτά τα ρολόγια είναι το MB&F HM8 Mark 2 το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα και έχει αντλήσει την έμπνευση για τον σχεδιασμό του από την εμβληματική Porsche 918 Spyder. Από εκεί και πέρα το ρολόι διαθέτει μια γυάλινη επιφάνεια που επιτρέπει την οπτική επαφή με τον μηχανισμό, όπως ακριβώς συμβαίνει σε αρκετά supercars όπου o κινητήρας βρίσκεται σε κοινή θέα. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι κάτοχος μπορεί να διαβάσει την ώρα ακόμα και από από το πλάι του ρολογιού και έτσι δεν χρειάζεται να πάρει τα χέρια από το τιμόνι ενώ οδηγεί.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι αριθμοί είναι πάντα ορατοί ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί ένα πρίσμα από ζαφείρι όπου τους κάνει να φαίνονται αρκετά μεγαλύτεροι. Όσοι ενδιαφέρονται να βάλουν στο χέρι τους αυτό το ξεχωριστό κομμάτι θα πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό κοντά στις 80.000 ευρώ, κάτι λιγότερο δηλαδή από την αρχική τιμή της Porsche 718 Cayman.