Toyota Aygo X: Με αυτή την τιμή ξεκινά την εμπορική του διάθεση στη Γερμανία


Με το Aygo X η Toyota ξεκινά μια νέα εποχή στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης αφού η νέα έκδοση, που βασίζεται για πρώτη φορά στην πλατφόρμα GA-B της Toyota New Global Architecture (TNGA), αφορά ένα εντυπωσιακό crossover μοντέλο.

  • 9/11/2021

Το νέο εισαγωγικό μοντέλο της Toyota ξεκινά στη γερμανική αγορά την εμπορική του διάθεση σε τιμές από 15.390 ευρώ. Η κορυφαία έκδοση του πεντάθυρου μοντέλου συνδυάζεται με σχεδόν πλήρη εξοπλισμό και προσφέρει πολλές ανέσεις που είναι στάνταρ μόνο σε μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων.

Εκτός από το σύστημα έξυπνης πρόσβασης κλειδιού χωρίς κλειδί, οι κορυφαίες εκδόσεις διαθέτουν αυτόματο κλιματισμό, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, φιμέ τζάμια, ατμοσφαιρικό φωτισμό και ασύρματη βάση φόρτισης smartphone. Το κεντρικό στοιχείο ελέγχου είναι η οθόνη εννέα ιντσών του συστήματος πολυμέσων, η οποία, εκτός από την πλοήγηση μέσω cloud, περιλαμβάνει και ασύρματη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto. Το premium ηχοσύστημα JBL εγγυάται ηχητική απόλαυση.

Η τελευταία γενιά Toyota Safety Sense, συνδυάζει διάφορα συστήματα υποβοήθησης και έτσι δημιουργεί ένα πλήρες πακέτο ασφαλείας. Στον αισθητικό τομέα, εκτός από τις ειδικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, το χαρακτηριστικό της κορυφαίας έκδοσης του Aygo X είναι το εμπρός τμήμα στο οποίο προβολείς LED πλαισιώνουν τη μάσκα του ψυγείου.

Ο εξοπλισμός συμπληρώνεται από φώτα ομίχλης και αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω. Το Aygo X κινείται από έναν αποδοτικό τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 72 ίππων από ένα λίτρο κυβισμού και η ισχύς μεταδίδεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων είτε με κιβώτιο ταχυτήτων CVT.