Τούρκοι πίσω από την επίθεση στον λογαριασμό του Grosjean


H τουρκική σημαία ανέμιζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί ο R. Grosjean στο Instagram, αποκαλύπτοντας την ταυτότητα των hackers που έβαλαν στο στόχαστρό τους τον Γάλλο πιλότο της Haas.

  • 9/12/2020

To σοκαριστικό ατύχημα στον πρώτο γύρο του GP του Bahrain δεν ήταν η μοναδική περιπέτεια που έζησε τις τελευταίες ημέρες ο Romain Grosjean.

Με τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα πάνω του, ο Γάλλος πιλότος της Haas έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, καθώς άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στον προσωπικόλογαριασμό που διατηρεί στο Instagram.

Και ενώ αρχικά οι δημοσιεύσεις που πραγματοποιήθηκαν δεν περιείχαν τίποτα περισσότερα από το λογότυπο του Instagram, στη συνέχεια οι hackers θέλησαν να αποκαλύψουν την καταγωγή τους δημοσιεύοντας την τουρκική σημαία.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο post συγκέντρωσε περισσότερα από 1.200 likes και 300 σχόλια εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν φυσικά κατακριτικά.

Μετά και την παράκληση του R. Grosjean προς τους διαχειριστές του Instagram να αποκαταστήσουν την… τάξη, ο Γάλλος ανέκτησε τον έλεγχο του λογαριασμού του και οι δημοσιεύσεις που πραγματοποίησαν οι Τούρκοι hackers διεγράφησαν.

Να θυμίσουμε ότι μετά το ατύχημα και τη σύντομη νοσηλεία του στο Bahrain, ο R. Grosjean θα συνεχίσει τη θεραπεία του στην Ελβετία, βάζοντας τέλος στην καριέρα του στη Formula 1 έναν αγώνα πριν τη ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής σεζόν.