Τρόμος στη Μαδρίτη! Εκνευρισμένος οδηγός ενός Seat Leon πέφτει πάνω σε ποδηλάτες που διαδηλώνουν (video)


Ο οδηγός παραδόθηκε στις αρχές λίγη ώρα μετά το συμβάν και ισχυρίστηκε ότι εμβόλισε τους ποδηλάτες επειδή νωρίτερα είχαν επιτεθεί στο όχημά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Fermin Grodira - X
  • 29/10/2023

Μια ομάδα ποδηλατών στη Μαδρίτη ήρθε αντιμέτωπη με τον τρόμο το βράδυ της Πέμπτης, 26 Οκτωβρίου, όταν ο οδηγός ενός Seat Leon έπεσε πάνω τους με ταχύτητα κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής διαδήλωσης. Πέντε από αυτούς τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο οδηγός ξέφυγε από το σημείο, πριν παραδοθεί αργότερα στις αρχές.

Η συγκεκριμένη διαδήλωση δεν είναι κάτι το πρωτοφανές για τους κατοίκους της ισπανικής πόλης. Την τελευταία Πέμπτη κάθε, η ομάδα Bicicritica συγκεντρώνεται στην περιοχή Cibeles της Μαδρίτης, όπου είναι και το σημείο έναρξης της διαμαρτυρίας, με την οποία διεκδικούν «έναν πιο πράσινο τρόπο μετακίνησης στην πόλη,» έχοντας ως στόχο την απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στους κεντρικούς δρόμους.

Έτσι, όπως κάνουν κάθε μήνα, οι ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους την Πέμπτη όμως λίγη ώρα μετά ένα Seat Leon έπεσε με ταχύτητα πάνω τους, τραυματίζοντάς τους.

Κάποια πλάνα που δημοσιεύτηκαν και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν ένα περιπολικό να περνά μέσα από το πλήθος, κυνηγώντας τον δράστη. Η ισπανική elDiario.es αναφέρει ότι οι τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από τις ομάδες διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο, ενώ ένα άτομο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Nuestra Senora de la Concepcion.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της διαδήλωσης αυτή τη φορά ήταν η υποστήριξη στον λαό της Παλαιστίνης. Προηγούμενες εξορμήσεις των ποδηλατών είχαν θέματα όπως η άνοιξη, η ημέρα των νεκρών, τα Χριστούγεννα κ.α.

Ο δράστης παραδόθηκεστις αρχές λίγες ώρες μετά, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με την El Pais, ότι όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι ποδηλάτες επιτέθηκαν στο όχημά του, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί και να τους εμβολίσει με το Seat Leon.