Χωρίς ταξί για δύο ημέρες η Αθήνα - Τι ισχύει για τη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις


ΣΑΤΑ και Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί ανακοίνωσαν «πόλεμο» στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ξεκινώντας κινητοποιήσεις. Πότε «σηκώνουν χειρόφρενο» τα ταξί της Θεσσαλονίκης.

  • 4/12/2023

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στους οδηγούς ταξί και την κυβέρνηση με φόντο το φορολογικό νομοσχέδιο. Οι επαγγελματίες του κλάδου, μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μερικές ημέρας ο ΣΑΤΑ, το χαρακτηρίζουν «φοροληστρική επίθεση» που στόχο έχει την εξόντωση κάθε μορφή ατομικής επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στις 5 και 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία στα ταξί της Αθήνας με στόχο να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, ενώ πριν από λίγες ώρες με νέα ανακοίνωση ξεκαθαρίστηκε ότι την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου τα ταξί της Αθήνας θα είναι είναι στη διάθεση των επιβατών.

Ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί έκανε γνωστό με ενημερωτικό δελτίο ότι ξεκινά απεργία των οδηγών ταξί στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα από τη Δευτέρα 4/12/23 στις 5.00πμ μέχρι την Παρασκευή 8/12/23 στις 5.00πμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ αναφέρει:

«Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ προέκρινε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στις 5 & 6 Δεκεμβρίου προκηρύσσει 48ωρη απεργία εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης.

Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί.

Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι:

- Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

- Η υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές.

- Η παροχή νέων φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (μείωση των συντελεστών στους φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης εισηγμένων μετοχών) τα οποία προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

ΤΟ ΣΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:

-Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.

-Την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ.

-Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος».