Ζήτω η τρέλα! Το πιο χαμηλό Fiat Panda του κόσμου κάνει βόλτες στην Ιταλία (video)


Τρεις φίλοι εμφανίστηκαν στη μεγαλύτερη συνάντηση κατόχων Fiat Panda και τράβηξαν αμέσως τα βλέμματα με το εκκεντρικό δημιούργημά τους. 

  • 26/6/2023

Το Fiat Panda παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1980 και τις δεκαετίες που ακολούθησαν κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στην ιστορία της αυτοκίνησης. Ακόμα και σήμερα, 43 χρόνια μετά, υπάρχουν χιλιάδες fans του εμβληματικού μοντέλου οι οποίοι συγκεντρώνονται σε διάφορες εκδηλώσεις και παρουσιάζουν τα οχήματά τους.

Μία από αυτές, ίσως η πιο γνωστή παγκοσμίως, διεξάγεται κάθε χρόνο στην ιταλική πόλη Pandino και η ονομασία της είναι «Panda a Pandino». Η φετινή συνάντηση έγινε το διήμερο 17-18 Ιουνίου και κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ προσέλευσης αφού μαζεύτηκαν 1.051 Fiat Panda από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν πολλά τροποποιημένα μοντέλα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους με διάφορες παρεμβάσεις τα είχαν φέρει πιο κοντά στα γούστα τους. Αυτό όμως που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ένα βεραμάν όχημα το οποίο είναι με διαφορά το πιο χαμηλό Fiat Panda που έχει εμφανιστεί ποτέ.

Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος να λείπει, αφού το αυτοκίνητο έχει κοπεί λίγο κάτω από το ύψος των παραθύρων, ωστόσο συνεχίζει να είναι Fiat Panda. Η ιδέα για αυτή την περίεργη μεταμόρφωση ανήκει σε τρεις Ιταλούς φίλους που καταπιάνονται με περίεργες μετατροπές αυτοκινήτων.

Μάλιστα διατηρούν κανάλι στο YouTube που ονομάζεται Carmageddon και μέχρι στιγμής έχουν περισσότερους από 625.000 συνδρομητές και σχεδόν 110.000.000 προβολές!

Το συγκεκριμένο Panda μπορεί να οδηγηθεί και οι ιδιοκτήτες του το έκαναν βόλτα μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων των παρευρισκομένων. Στο εσωτερικό χωράει ένα άτομο και πρέπει να ξαπλώσει πάνω σε μία ξύλινη σανίδα που βρίσκεται λίγα εκατοστά πάνω από το έδαφος.

Το παρμπρίζ και τα παράθυρα είναι σκούρα και ο οδηγός έχει οπτική επαφή με τον δρόμο αποκλειστικά από την κάμερα που έχει τοποθετηθεί στην οροφή του αυτοκινήτου μεταφέροντας την εικόνα μέσω smartphone.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που το συγκεκριμένο Fiat Panda φαντάζει αρκετά χαμηλό, δεν είναι το χαμηλότερο αυτοκίνητο που έχει εμφανιστεί ποτέ. Το ρεκόρ ανήκει στο Mirai, ένα project που έφερε εις πέρας ομάδα φοιτητών από την Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2010.

Το Mirai έχει ύψος 45 cm., σχεδόν το μισό από το ύψος των μονοθεσίων της Formula 1, είναι αμιγώς ηλεκτρικό και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 40 km/h. Πριν από το Mirai το ρεκόρ του πιο χαμηλού αυτοκινήτου το είχε ο Άγγλος Andy Saunders ο οποίος είχε φτιάξει ένα Fiat 126 με ύψος 53 cm.

Δείτε το εντυπωσιακό video από το πιο χαμηλό Fiat Panda στον κόσμο...